
ΣτΕ: Υπέρ της νομιμότητας του αυτοκόλλητου για τα POS στα ταξί τάσσεται η Ολομέλεια
Η Ολομέλεια του ΣτΕ σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες Ταξί
Υπέρ της νομιμότητας της τοποθέτησης ειδική σήμανσης για τα POS στα ταξί τάσσεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας της συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ και ένταση το νόμο μετά το τέλος της διάσκεψης εκδόθηκε όπως προβλέπει ο νόμος ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Το αυτοκόλλητο
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος αναφέρει ότι είναι σύμφωνη με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υποχρέωση των οδηγών Ταξί να αναγράφουν σε εμφανές σημείο του παράθυρου στην πίσω θέση του αυτοκινήτου μικρή πινακίδα (μορφότυπο) που να αναγράφει ότι υποχρεούνται να δέχονται την πληρωμή του κομίστρου με κάρτα (POS),
Η Ολομέλεια του ΣτΕ σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Χριστίνα Σιταρά, απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και επαγγελματικών οργανώσεων Ταξί, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 1.8.2024 κοινή υπουργική απόφασης που επέβαλε την τοποθέτηση της εν λόγω πινακίδας στα Ταξί.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι:
α) η προσβαλλόμενη κ.υ.α. δεν προσβάλλει την επαγγελματική ελευθερία των επαγγελματιών ταξί και
β) δεν αντίκειται σε διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της οδηγίας 2014/45/ΕΕ για τον περιοδικό έλεγχο των οχημάτων.
- ΕΛ.Α.Σ.: Έτσι ανακοίνωσε το όνομα του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας – «Ξεκινάμε το μεγάλο ταξίδι για την Ελλάδα»
- Οι ασκήσεις που ρίχνουν την πίεση
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται 50.000 έλεγχοι σε νησιά και τουριστικές περιοχές με AI και drones
- Γυμνάσια: Τελευταία ημέρα σήμερα για τους μαθητές – Πότε θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις
- Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια
- ΠΑΣΟΚ: Η Επιτροπή Διεύρυνσης του Σκανδαλίδη επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» – Η πρώτη εκδήλωση στην Αττική





