
Άσκηση Ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2025» από το Πολεμικό Ναυτικό στο Κρητικό Πέλαγος – Ποιες χώρες συμμετείχαν
Η άσκηση «Αριάδνη» διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 η πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 25», που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό.
Η άσκηση που ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους.
Η άσκηση Ναρκοπολέμου
Η άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 25» είναι τύπου INVITEX (Invitation Exercise) και διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση με σκοπό την εκπαίδευση σε αντικείμενα Ναρκοπολέμου, αντιναρκικών επιχειρήσεων πολύ ρηχών υδάτων, επιχειρήσεων Αυτόνομων Υποβρυχίων Οχημάτων ( Autonomous Underwater Vehicles – AUVs), καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Διεθνείς συμμετοχές μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες επιφανείας και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης σε αυτήν έλαβε μέρος και προσωπικό εξουδετέρωσης ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μέσα και προσωπικό από το Βέλγιο, την Βουλγαρία, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Κροατία, τη Ρουμανία και το Center of Excellence NATO Mine Warfare.
Με τις διεθνείς συμμετοχές να αποτελούν σταθερά μία από τις βασικές δράσεις της αμυντικής διπλωματίας.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το ατύχημα στο κεφάλι πριν το ταξίδι στο Άγιο Όρος
- LIVE: Πανσερραϊκός – Κηφισιά
- ΣΥΡΙΖΑ για 9η Μαΐου 1945: Τιμούμε την ημέρα της συντριβής του φασισμού, αγωνιζόμαστε για ειρήνη και δημοκρατία
- Η Βενιαμίν του Ολυμπιακού στο «in»: «Ζω ένα όνειρο που είχα από μικρή»
- Χανταϊός: Ευρωπαϊκά κράτη στέλνουν αεροσκάφη για την εκκένωση των πολιτών τους από το κρουαζιερόπλοιο
- Κικίλιας: Από 30 Ιουνίου το e-Ναυλοσύμφωνο – «Παρέμβαση-τομή για το ελληνικό yachting»

