Επίκαιρη ερώτηση Αποστολάκη για Τέμπη: Δόθηκε προφορική έγκριση του ανακριτή για ενέργειες που οδήγησαν στο μπάζωμα;
Η Μιλένα Αποστολάκα κατέθεσε την ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενόψει της έναρξης των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, ενόψει της έναρξης των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή.
Κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι «οι όποιες σημαντικές αποφάσεις, όπως ο τερματισμός της αναζήτησης ανθρώπινων λειψάνων και η μεταφορά των πάντων στο Κουλούρι, έγιναν υπό την προφορική έγκριση του ανακριτή».
Τι ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης η Μιλένα Αποστολάκη
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά αν υπήρξε προφορική έγκριση του ανακριτή για τις ενέργειες που οδήγησαν στην αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών.
Η Μιλένα Αποστολάκη επισημαίνει ότι η μεταφορά των κρίσιμων για την έρευνα στοιχείων στην θέση «Κουλούρι» έλαβε χώρα μετά τις 3.3.2023, όταν αρμόδια ανακριτική αρχή ήταν ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, η αρμόδια Τακτική Ανακρίτρια και ενώ από 2.3.23 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.
Κατά συνέπεια, από το χρονικό αυτό σημείο της 2ας Μαρτίου 2023 και έπειτα, οποιαδήποτε επέμβαση στο χώρο του δυστυχήματος έπρεπε να γίνει σε συντονισμό με την Εισαγγελική και Ανακριτική Αρχή, με παρουσία τους και σε κάθε περίπτωση με την επίσημη έγκρισή τους.
Με δεδομένο ότι κάθε ανακριτική πράξη πρέπει να γίνεται γραπτά και να συντάσσεται σχετική έκθεση, η Μιλένα Αποστολάκη ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης αν δόθηκε προφορική έγκριση από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και την Τακτική Ανακρίτρια για την μεταφορά κρίσιμων για την έρευνα στοιχείων στην περιοχή «Κουλούρι», «κατά παράβαση βασικών κανόνων της ανακριτικής διαδικασίας όπως αυτοί περιγράφονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442