
Διεκόπη για τις 13 Μαρτίου η δίκη πρώην και νυν βουλευτών των Σπαρτιατών
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναβολής - Η υπόθεση αφορά τις δηλώσεις του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για greek mafia και Δον Κορλεόνε
Σε νέα διακοπή για τις 13 Μαρτίου λόγω της εξελισσόμενης συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή οδηγήθηκε η δίκη με κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές των Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογικού σώματος.
«Τα ζητήματα μπορούν να θεραπευθούν με διακοπή» υποστήριξε στην πρότασή του ο εισαγγελέας
Με την έναρξη της δίκης που μετρά ήδη δύο αναβολές, υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα για αναβολή και της σημερινής διαδικασίας. Η υπόθεση, που εκτός από τις ποινικές διαστάσεις έχει και πολιτικές, αφορά τις δηλώσεις του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για greek mafia και Δον Κορλεόνε που είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία κίνησε και την ποινική διαδικασία σε βάρος του.
Στο εδώλιο εκτός από τα μέλη της τότε κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν παραπεμφθεί ο έγκλειστος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης και ένας ακόμα δικηγόρος.
«Πρόσκαιρα κωλύματα»
«Τα κωλύματα είναι πρόσκαιρα. Η συζήτηση δυσπιστίας τελειώνει τα μεσάνυχτα. Το επικαλούνται βουλευτές, αλλά ο αρχηγός του κόμματος είναι εδώ. Με τόσους βουλευτές, δεν μπορεί να μένει σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να περατωθεί ταχύτατα η δίκη. Τα ζητήματα μπορούν να θεραπευθούν με διακοπή» υποστήριξε στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως θα ήταν φρόνιμο να ορκιστεί ο επικεφαλής του κόμματος και μοναδικός μάρτυρας, Β. Στίγκας, ο οποίος ήταν παρών, και να ξεκινήσει η κατάθεσή του στην επόμενη συνεδρίαση.
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναβολής και διέκοψε για την 13 Μαρτίου με την πρόεδρο να επισημαίνει: «Η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε, ανεξαρτήτως αιτημάτων».
Στην παρατήρηση του Βασ. Στίγκα ότι την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόεδρος σχολίασε: «Εκτός από κατηγορούμενοι, όλοι εδώ είναι βουλευτές. Θα έπρεπε να σέβεστε τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Το προηγούμενο δικαστήριο προσπάθησε να κάνει τη δίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρακαλώ να είστε εδώ για να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία».
- Φρεάτιο – παγίδα για 12χρονη στη Ναύπακτο – Σφήνωσε το πόδι της και απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
- Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικων κοριτσιών
- Η FIFA διενεργεί έρευνα σε βάρος της Αργεντινής για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Οι συνωμοσιολόγοι «γιόρτασαν» την προσελήνωση του Apollo 11 πριν από 57 χρόνια
- Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει στα ταμεία της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες
- Καύσωνας, μωρά και μικρά παιδιά – Πώς θα τα προστατέψετε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη



