Συμμετοχική χρηματοδότηση στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα
Η συμμετοχική χρηματοδότηση συναντά τους ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργώντας νέες οικονομικές λύσεις με δοκιμαστική εφαρμογή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με κύριο θέμα την αξιοποίηση της «Συμμετοχικής Χρηματοδότησης (Crowdfunding)» στον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο, σε συνδυασμό με πόρους των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ), πραγματοποιήθηκε, η τέταρτη συνάντηση της περιφερειακής ομάδας ενδιαφερόμενων φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική συνδυασμού της συμμετοχικής χρηματοδότησης με ευρωπαϊκούς πόρους, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Η αξιοποίηση εναλλακτικών μεθόδων χρηματοδότησης, όπως το crowdfunding, επιτρέπει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να αποκτήσουν πρόσβαση σε συμπληρωματικούς πόρους, μειώνοντας την εξάρτησή τους από παραδοσιακές μορφές δανεισμού.
Οι βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας
Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρουσιάστηκαν οι βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας, καθώς και το πλαίσιο για τις επόμενες δράσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πιλοτική δράση που αποσκοπεί στη στήριξη τριών ΜμΕ μέσω της υλοποίησης καμπάνιας μη ανταποδοτικής συμμετοχικής χρηματοδότησης. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη διεύρυνση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις.
Η αξιοποίηση καινοτόμων μηχανισμών όπως το crowdfunding, σε συνδυασμό με ευρωπαϊκούς πόρους, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη των πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επιβεβαίωσε τη δυναμική αυτής της προσέγγισης, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες χρηματοδότησης για τον κλάδο.
- Η μητέρα της Σαρλίζ Θερόν σκότωσε τον πατέρα της – «Δε με στοιχειώνει» λέει η σταρ
- Κρήτη: Ισχυρός σεισμός στο Λασίθι
- Συναγερμός για την εξαφάνιση 26χρονου από τις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αντετοκούνμπο: «Προτιμώ το Μαϊάμι από το Λος Άντζελες»
- Goop Kitchen: Το νέο γαστρονομικό βήμα της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Μανχάταν
- Ποντάροντας στον πόλεμο στο Ιράν: Πάνω από 1 δισ. δολάρια σε στοιχήματα που έγιναν με… ύποπτα καλό timing



