
Πέθανε ο θρυλικός Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι
Ο Σπάσκι ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι, ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Εμίλ Σουτόφσκι.
Γεννηθείς στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη), ο Σπάσκι πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 1978.
Η κορυφαία αναμέτρηση του αιώνα
Ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού – τίτλο τον οποίο κατείχε από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».
«Γενιές σκακιστών έχουν μελετήσει και μελετούν ακόμη το παιχνίδι του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αντρέι Φιλάτοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, συμπληρώνοντας ότι είναι «τεράστια απώλεια για τη χώρα».
- Πόσο αξίζει σήμερα το ακριβότερο αθλητικό τρόπαιο στον κόσμο;
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν


