Παναθηναϊκός: Με Πλάις κόντρα στη Βιλερμπάν – Αμφίβολος ο Γκέιμπριελ
Ο Πλάις έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό και θα κάνει ντεμπούτο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν - Παραμένει αμφίβολος ο Γουένιεν Γκέιμπριελ.
Ο Τίμπορ Πλάις μετά την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό είναι έτοιμος να ακολουθήσει την αποστολή που αναχωρεί την Πέμπτη για την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» (Παρασκευή, 22:00).
Ο έμπειρος Γερμανός σέντερ ενσωματώθηκε στην ομάδα και μπήκε άμεσα σε ρυθμούς προπονήσεων, δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια της σεζόν. Ο Έργκιν Αταμάν αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, ώστε να αρχίσει να προσαρμόζεται στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.
Την ίδια στιγμή, αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή του Γουένιεν Γκέιμπριελ. Ο Νοτιοσουδανός ψηλός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις συνέπειες της ίωσης που τον είχε οδηγήσει σε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Παράλληλα, αντιμετωπίζει κάκωση στο δεξί του γόνατο, γεγονός που τον υποχρέωσε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και ειδική θεραπεία.
Η παρουσία του στην αποστολή θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται την Πέμπτη. Εκτός μάχης παραμένουν οι Ομέρ Γιούρτσεβεν, Ματίας Λεσόρ και Μάριους Γκριγκόνις.
Η επιλογή του Πλάις
Όσον αφορά στον Πλάις, είναι πλέον στα 35 του και παρότι δεν αγωνιζόταν στην Euroleague, αλλά στην ιταλική Τραπάνι, είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και εκτιμάται πως θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα.
Ένας πολύ σημαντικός λόγος που ο Αταμάν στράφηκε σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης το γεγονός πως ο Πλάις δεν έχει παίξει φέτος στην Euroleague και έτσι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση μιας και η προθεσμία για μετακινήσεις εντός της λίγκας έχει κλείσει.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Πλάις έχει αγωνιστεί σε 336 ματς της Euroleague φορώντας τις φανέλες των Μπάμπεργκ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Γαλατάσαραϊ, Βαλένθια και Εφές, έχοντας κατά μέσο όρο 8 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ, ενώ σουτάρει με 59% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα και 84% στις βολές.
- Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στο Australian Open
- Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
