Κρήτη: Γέμισαν οι παθολογικές κλινικές λόγω της έξαρσης των ιών της γρίπης και του RSV
Το αδιαχώρητο στις κλινικές των νοσοκομείων στην Κρήτη από την έξαρση των λοιμώξεων - Παθολογικές και καρδιολογικές φτάνουν ή ξεπερνούν τη δυναμικότητά τους - Μεγάλο το πρόβλημα στις ψυχιατρικές
Με τη γρίπη αλλά και τον συγκυτιακό ιό RSV να βρίσκονται σε έξαρση, οι παθολογικές κλινικές στα μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν γεμίσει καθώς είναι πολλοί εκείνοι που απευθύνονται στα νοσοκομεία και τελικά παραμένουν για νοσηλεία.
Υπερπλήρεις οι καρδιολογικές κλινικές – «Ασφυξία» και στις ψυχιατρικές
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης που επικαλείται το ekriti.gr, σήμερα στη Β’ Παθολογική Κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 27 ασθενείς, όση δηλαδή είναι η δυναμικότητα της κλινικής. Το ίδιο και στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με τη δυναμικότητα των 25 κλινών να έχει καλυφθεί.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπερνά τη δυναμικότητα της κλινικής αφού νοσηλεύονται 37 ασθενείς όταν το όριο είναι 27.
Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στην Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 28 ασθενείς με τη δυναμικότητα της κλινικής να είναι για 35 άτομα. Σχεδόν γεμάτη είναι και η Α’ Παθολογική με 24 ασθενείς και δυναμικότητα τους 29.
Κρήτη: «Ασφυξία» στις ψυχιατρικές κλινικές
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι υπερπλήρεις εμφανίζονται και άλλες κλινικές στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπως οι καρδιολογικές και οι ψυχιατρικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 62 ασθενείς όταν η δυναμικότητα της κλινικής είναι για 51 άτομα.
Σχεδόν γεμάτη και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων όπου νοσηλεύονται 20 άτομα ενώ η δυναμικότητα της κλινικής είναι για 22.
Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται και στις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων στην Κρήτη. Σήμερα, στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται στην ψυχιατρική του κλινική 16 άτομα όταν το μέγιστο είναι για 13, ενώ στην αντίστοιχη κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς με τη δυναμικότητα της κλινικής να μην ξεπερνάει τους 23 ασθενείς.
Πάνω από το όριο βρίσκονται και όσοι νοσηλεύονται στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία, εκεί νοσηλεύονται σήμερα 16 ασθενείς ενώ η κλινική μπορεί να δεχθεί μέχρι 10 άτομα.
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442