Ταϊβάν: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος AT-5 Brave Eagle της Πολεμικής Αεροπορίας
Δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος AT-5 Brave Eagle συνετρίβη στην Ταϊβάν ενώ ο πιλότος του πρόλαβε να το εγκαταλείψει κάνοντας χρήση του μηχανισμού εκτίναξης.
Ενα ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος AT-5 Brave Eagle της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν συνετρίβη σήμερα Σάββατο εξαιτίας μηχανικής βλάβης, αλλά ο πιλότος πρόλαβε να το εγκαταλείψει και είναι σώος, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ταϊπέι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από def.ltn.com.tw).
O πιλότος ανέφερε απώλεια ισχύος προτού εγκαταλείψει το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του μηχανισμού εκτίναξης
T-5 Brave Eagle trainer aircraft crashes off Taiwan’s east coasthttps://t.co/VRjVjtSjXQ
— Taiwan Defense (@taiwandefense) February 15, 2025
Το δικινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την βάση Τσιχάνγκ στην ανατολική ακτή του νησιού και ο πιλότος ανέφερε απώλεια ισχύος προτού το εγκαταλείψει κάνοντας χρήση του μηχανισμού εκτίναξης.
Πρόκειται για αεροσκάφος που κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη Aerospace Industrial Development Corp και το συγκεκριμένο είχε παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της νήσου τον Μάιο του 2024.
Η πρώτη απώλεια
Είναι η πρώτη απώλεια AT-5 για τις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, που φιλοδοξούν να εντάξουν στον στόλο τους 66 μαχητικά αυτού του τύπου για ν’ αντικαταστήσουν τα ΑΤ-3 και τα αμερικανικής κατασκευής F-5 που διαθέτουν.
Η Ταϊβάν εξοπλίζεται ως επί το πλείστον από τις ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση της νήσου έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς η Κίνα – η οποία θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της – εντείνει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της και τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)





![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442