
Κατάθεση αίτησης για λειτουργία στην Ελλάδα του Μη Κρατικού Πανεπιστημίου – παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης
Σύμφωνα με την κυβέρνηση το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης είναι ένα από τα δεκατρία αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού
Την Παρασκευή θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας αίτηση αδειοδότησης Μη Κρατικού – Μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου – παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης , υπό την επωνυμία «Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης είναι ένα από τα δεκατρία αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Όπως τονίζει η Κυβέρνηση είναι Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας, το οποίο διαθέτει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής και εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις.
«Η εμπιστοσύνη ενός τέτοιου βεληνεκούς Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην Ελλάδα είναι μια τρανή απόδειξη ότι οι αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας κρατούσαν σε καθεστώς εξαίρεσης μαζί με την Κούβα, στο καθεστώς ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ανήκουν ακριβώς εκεί. Στο παρελθόν. Η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντες των υποψήφιων φοιτητών, όσων τουλάχιστον επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα σημαντικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού από την ίδια τους την χώρα», υπογραμμίζει το Μαξίμου .
- Εβίτα Αγαΐτση: Ο καρκίνος στα 31 και το συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε – «Τρίχες είναι, θα ξαναβγούν»
- Ενίσχυση για τη Βαλένθια: Ο Λούκας Μάρι επέστρεψε στις «νυχτερίδες» (pic)
- When August Pensions And Benefits Will Be Paid
- Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία – Νέα έκτακτα μέτρα, πού δίνεται μάχη με τις φλόγες [Χάρτες]
- Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 42χρονης διασώστριας
- Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Έβρο και Γρεβενά


