Με επιθετικό καρκίνο του προστάτη ο Γιάννος Παπαντωνίου – «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού»
Τι αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του στη σχετική ανακοίνωση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Άμυνας
Με επιθετικό καρκίνο προστάτη έχει διαγνωστεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο έκανε γνωστό μέσω του δικηγόρου του και τη χαρακτηριστική φράση «δεν είναι πολύ μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού», ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης.
Ο καρκίνος συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη και οδήγησε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις
«Ως δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός, αισθάνεται την ανάγκη να ανακοινώσει στους συμπολίτες του, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια απο θέσεις ευθύνης, ότι δεν ειναι πολύ μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Δυστυχώς, ο καρκίνος συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο οδήγησε τον Γιάννο Παπαντωνίου σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και τελικά σε αναπηρική καρέκλα.
Η ανακοίνωση
Η ενημέρωση για την πορεία της υγείας του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Άμυνας έγινε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός, αισθάνεται την ανάγκη να ανακοινώσει στους συμπολίτες του, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια απο θέσεις ευθύνης, ότι δεν ειναι πολύ μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού». Και συνεχίζει:
«Ο Γιάννος προσεβλήθη απο επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό προβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα, ελπίζουμε προσωρινά.
»Αναλγητικό στους πόνους του είναι η σκέψη ότι κατέρρευσε η πολιτικά χειραγωγούμενη ποινική δίωξη σε βάρος του, το 2017. Βάλσαμο στις πληγές η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.
»Η ιστορία θα γράψει οτι ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας όταν η χώρας μας υιοθέτησε ως εθνικό νόμισμα το Ευρώ, που θωράκισε ιστορικά την οικονομία μας. Η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τους πολιτικους καθοδηγητές των ποινικών διώξεων εκείνης της ζοφερής περιόδου. Η άφθονη πολιτική λάσπη εκεινης της εποχής εξαφάνισε τους παραγωγούς της».
- Βασίλης Καρράς: Παίκτης από reality της Βουλγαρίας τον ενσαρκώνει και αποθεώνεται
- Χάρης Δούκας: «Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ να φύγει η ΝΔ – Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ των υποκλοπών»
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Εθνική Ελλάδας: Ο Ιταλός Κίφι σφυρίζει το φιλικό με την Παραγουάη
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με Τασούλα, Ανδρέα και Καραϊσκάκη το νέο βίντεο για το συνέδριο
- Δική Τεμπών: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442