
Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με τον δικό του, χαρακτηριτικό τρόπο.
Την καλημέρα του μας λέει για άλλη μια μέρα ο Αρκάς.
Ο γνωστός για το καυστικό του χιούμορ σκιτσογράφος στο σημερινό του σκίτσο έχει τοποθετήσει ένα παιδί με τον πατέρα του στο σπίτι να συζητούν.
Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει ότι, παρότι βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους, μάλλον η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Οι δυο τους είναι ντυμένοι από πάνω μέχρι κάτω με πολύ ζεστά ρούχα, σαν να βρίσκονταν πια στο πάρκο σε χιονισμένη μέρα.
Πατέρας και γιος φορούν μάλλινες μπλούζες, σκουφάκια, γάντια και υπερμεγέθεις παντόφλες. Μάλιστα, ο πατέρας φορά και παλτό, ενώ ο γιος κασκόλ.
Πίσω τους, βρίσκεται το καλοριφέρ του σπιτιού, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν γνωρίζουν όλοι οι παραβρισκόμενοι την λειτουργία του εν λόγω αντικειμένου.
Αυτό, φανερώνεται από το γεγονός πως το παιδί σε μια στιγμή γυρνά και λέει στον πατέρα του γεμάτο απορία: «Μπαμπά, τι είναι αυτό;».
Καθώς ρωτά δείχνει προς το καλοριφέρ, ενώ ο πατέρας τον κοιτά θλιμμένος.
Αυτό είναι το σκίτσο με το οποίο ο Αρκάς μας λέει καλήμέρα:
Τι συμβαίνει με τη θέρμανση στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με την Eurostat το 10,6% των πολιτών της ΕΕ ζούσαν σε σπίτια με ελλιπή θέρμανση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά, με το 19,2% των πολιτών να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε επαρκή θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά ούτε και δροσιά κατά τους καλοκαιρινού μηνές.
Έτσι, λοιπόν, για το παιδάκι, το καλοριφέρ παραμένει στο σπίτι μια συσκευή της οποίας η λειτουργία είναι ένα μυστήριο.
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο





