
Στα χέρια του οικονομικού Εισαγγελέα τα πορίσματα του διοικητικού ελέγχου για την Περιφέρεια Αττικής
Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα ζητήματα διαφάνειας είναι για εμάς θέμα αξιοπρέπειας και ευθύνης».
Το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 3 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να καταθέσει τα δύο πορίσματα από τον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, για τα πεπραγμένα των διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, κατά τις περιόδους 2020 – 2023, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής.
Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Όπως είχα δεσμευτεί πριν από λίγους μήνες, όταν είχαμε αναλάβει την ευθύνη της νέας Περιφερειακής Αρχής, ο έλεγχος των πεπραγμένων τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στον ΕΔΣΝΑ, θα ολοκληρωθεί. Όλα στο φως. Αυτό είχα πει, αυτό πράττω και σήμερα.
Πριν από λίγο, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα τις δύο εκθέσεις διαχειριστικού ελέγχου του Σώματος Ορκωτών Λογιστών που αφορούν στα πεπραγμένα στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ, την περίοδο 2020 – 2023, για τη δική του περαιτέρω αξιολόγηση, για τα δικά του ευρήματα.
Από την πρώτη στιγμή, το ζήτημα της διαφάνειας ήταν – και θα παραμείνει – για εμάς θέμα αξιοπρέπειας και ευθύνης. Δεν ήταν ένα προεκλογικό τσιτάτο. Δεν ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών για τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 114-102 παρ. (96-96 κ.δ): Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0
- Έμπολα: ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς ανακοίνωσαν κοινά μέτρα προστασίας
- Προχωρά σε τηλεφωνικές κλήσεις η ΑΑΔΕ για χρέη – Τι πρέπει να προσέξετε
- Ελβετία: Τρομοκρατική ενέργεια για την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ

