
Νέος ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, το επίκεντρο είναι 25 χιλιόμετρα ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ το εστιακό βάθος καταγράφεται στα 16,4χλμ
Η ισχυρότερη σεισμική δόνηση από τη στιγμή που ξεκίνησε ο «χορός των Ρίχτερ» στις Κυκλάδες καταγράφηκε πριν από λίγο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, είναι 25 χιλιόμετρα ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ το εστιακό βάθος καταγράφεται στα 16,4χλμ.
Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Κυκλάδων συνεχίζεται αδιάκοπα με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι η έξαρση του φαινομένου θα συνεχιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ καταγράφηκαν λίγο μετά τις 10:00 ανοιχτά της Αμοργού.
Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 10:05 από το γεωδυναμικό ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος ήταν 74 χιλιομέτρων και εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
- Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν Κατακλείδι: Ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ σε graphic novel
- Σατανική σύμπτωση ή μήπως όχι; Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρόκειται να συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου με πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που «προωθούσε» το Predator
- Ολυμπιακός – Εθνικός 20-9: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν εύκολα το 1-0
- Ιράν: Ομαδικοί γάμοι για ζευγάρια έτοιμα για «θυσία» σε καιρό πολέμου
- Η πρώτη συμμετοχή της Σομαλίας στην Μπιενάλε προκαλεί αντιδράσεις: Καταγγελίες για αποκλεισμό καλλιτεχνών
- Νέο μακελειό στο Σουδάν: 28 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση με drone σε αγορά

