Βλ. Πούτιν: Η Ευρώπη «σκυλάκι» στα πόδια του Τραμπ – Οι ελίτ θα κουνάνε την ουρά τους
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αρκετή δόση ειρωνείας, επιχειρεί να «διαβάσει» την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας πως οι ευρωπαϊκές ελιτ «σύντομα θα γονατίσουν» στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πάτησε το κουμπί της επιβολής δασμών κάνοντας την αρχή με το Μεξικό, τον Καναδά και την Κίνα. Κάτι ανάλογο σχεδιάζει και για την Ευρώπη επεκτείνοντας τον εμπορικό πόλεμο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα επιχείρησε να «διαβάσει» αυτό που ενδεχομένως θα δούμε προσεχώς, βάζοντας στο κάδρο τη Γηραιά Ήπειρο.
«Οι ευρωπαϊκές ελίτ σύντομα θα γονατίσουν μπροστά στον Ντόναλντ Τραμπ και θα κουνήσουν απαλά την ουρά τους», δήλωσε με αρκετή δόση ειρωνείας, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο της VGTRK, Pavel Zarubin.
«Στα πόδια του αφεντικού τους»
Εξήγησε πως οι Ευρωπαίοι «πολέμησαν ενεργά εναντίον του Τραμπ» και παρενέβησαν στην εκλογική διαδικασία των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς «συμπαθούσαν περισσότερο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν» και τώρα με την εκλογή του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομυριούχου στην εξουσία μοιάζουν να είναι μπερδεμένοι.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την εκλογή Τραμπ και τους Ευρωπαίος ηγέτες
«Ο Τραμπ, με τον χαρακτήρα του, με την επιμονή του, θα αποκαταστήσει την τάξη αρκετά γρήγορα. Και όλα αυτά, θα δείτε, θα γίνουν γρήγορα. Σύντομα θα σταθούν όλοι (σαν σκυλάκια) μπροστά στα πόδια του αφεντικού τους και θα κουνήσουν απαλά την ουρά τους», υποστήριξε στο κρατικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Πούτιν.
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι
Δεδομένων όσων συμβαίνουν από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ, έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) δείχνει μεταξύ άλλων πως οι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτα απαισιόδοξοι για τον επερχόμενο πρόεδρο και θα δυσκολευτούν να βρουν εσωτερική ενότητα ή παγκόσμια δύναμη για να ηγηθούν μιας ξεκάθαρης αντίστασης στη νέα κυβέρνηση.
Στην ΕΕ, η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι μια δεύτερη διακυβέρνηση Τραμπ θα είναι επιζήμια για τους Αμερικανούς πολίτες, τις χώρες τους και την επίλυση των παγκόσμιων συγκρούσεων.
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442