Στο μυαλό της Χρύσας Ρώμα – «Θάλασσα ίσον ταξίδι»
Λίγο πριν την παράσταση «Ο Χορός των Αιώνων: Η Κόρη των Αθηνών» που θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παίξαμε ένα παιχνίδι λέξεων με την ηθοποιό Χρύσα Ρώμα.
«Ελπίζω και θέλω η παράσταση να εμπνεύσει τους θεατές. Και είναι αυτό που είπα και πριν. Όσο περισσότερο συζητιέται ένα θέμα, τόσο περισσότερο μένει και στην επικαιρότητα». Με αυτά τα λόγια η Χρύσα Ρώμα μας εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία και την ελπίδα της για την παράσταση «Ο Χορός των Αιώνων: Η Κόρη των Αθηνών» που θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Η νεαρή δημιουργός ήταν από τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν την παράσταση, Μια παράσταση – «ταξίδι» στην ιστορία των Γλυπτών του Παρθενώνα που «θα δείξει πως όταν ο Έλγιν ξερίζωσε από τη θέση του την Καρυάτιδα, αυτό κατέστρεψε ένα έργο τέχνης. Και πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα έργο τέχνης να είναι στην ενιαία του μορφή, επειδή μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί. Γι’ αυτό το λόγο κιόλας κάνουμε αυτή την προσπάθεια και μιλάμε για την επανένωση και όχι μόνο την επιστροφή των Γλυπτών».
Το πινγκ-πονγκ των συνειρμών
Έχοντας τελειώσει τη συζήτησή μας με τη Χρύσα Ρώμα στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μας έκανε τη χάρη να κάτσει στην καρέκλα για ένα ακόμα λεπτό: αυτή τη φορά για ένα παιχνίδι λέξεων, εμπνευσμένων από τη συνέντευξή της (ή και όχι) και γρήγορων απαντήσεων.

Η παράσταση «Ο Χορός των Αιώνων: Η Κόρη των Αθηνών» θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Ιδού τι μας είπε:
– Αγγλία ή Ελλάδα;
Ελλάδα.
– Γλυπτά του Παρθενώνα;
Επανένωση.
– Θέατρο;
Σύγκρουση.
– Τηλεόραση;
Δράμα.
– Μέγαρο Μουσικής;
Μουσική.
– Χορός;
Αυτοσχεδιασμός.
– «Ναυάγιο»;
Έμπνευση.
– Βιβλίο;
Ιστορία.
– Μαρία Κάλλας;
Αμερική.
– Εικονογράφηση;
Έκφραση.
– Λόρδος Βύρωνας;
Ποίηση.
– Έμπνευση;
Δημιουργία.
– Θάλασσα;
Ταξίδι.
– Αθήνα;
Τσιμέντο.
– Ποδόσφαιρο;
Τηλεόραση.
– Απόδραση;
Ξεκούραση.
Ο Χορός των Αιώνων: Η Κόρη των Αθηνών
Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα)
Πότε: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: εδώ
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442