Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 77-87: Μακριά από τον καλό του εαυτό και ήττα από τους Τούρκους
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος. Μετά το ΟΑΚΑ ηττήθηκε και από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, με τους Τούρκους να βάζουν τέλος στο σερί νικών των Πειραιωτών στη Euroleague
Πρώτα η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Τώρα η κακή εμφάνιση και ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες μέρες έκανε δύο κακές εμφανίσεις, ήταν ξανά κατώτερος των περιστάσεων και μοιραία ηττήθηκε με σκορ 87-77 από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, για την 23η αγωνιστική της regular season της Euroleague.
Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-7, βλέποντας όμως παράλληλα το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να πλησιάζει (15-7). Επιτακτική ανάγκη η αντίδραση και η επιστροφή στις νίκες την ερχόμενη Παρασκευή με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ (31/1, 21:15).
Βεζένκοφ, Γκος ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και με τρίποντο ο Φουρνιέ υπέγραψε το αρχικό +8 για τον Ολυμπιακό (13-5). Η Φενέρ όμως μάζεψε τη διαφορά με τον Μέλι (14-12), με τον Βεζένκοφ να ξαναπαίρνει το… όπλο του και να πετυχαίνει μερικούς σερί πόντους για το 21-17 της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ειχε κάκιστες επιστροφές και περιστροφές στην άμυνα, η Φενέρ απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και παρα το 28-22 με το κάρφωμα του Βεζένκοφ, οι Τούρκοι με επιμέρους 2-10 πήραν προβάδισμα στο σκορ 30-32.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Πειραιώτες συνέχισαν να μην συμπεριφέρονται σωστά στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Φενέρ να φτάσει τη διαφορά έως και τους 8 πόντους (33-41, 18’). Γκος και Φουρνιέ συμμάζεψαν την κατάσταση, με συνέπεια το πρώτο ημίχρονο να λήξει με σκορ 40-43 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε εντελώς τον ρυθμό της στην επίθεση, συνέχισε να είναι εξαιρετικά soft στην άμυνα, με αποτέλεσμα το 59-69 στο 30’ και το προβάδισμα 10 πόντων για τη Φενέρ.
Ένα πολύ μικρό 3-0 στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης μείωσε στους επτά (62-69), ο Φουρνιέ στους πέντε (64-69), χωρίς όμως να προκύψει κάτι πιο ευχάριστο για τους Πειραιώτες. Η Φενέρμπαχτσε ήταν καταπληκτική και έφυγε νικήτρια από το Φάληρο σε ένα σαραντάλεπτο στο οποίο κυριάρχησε δείχνοντας εικόνα σπουδαίας ομάδας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.
O προπονητής της Μονακό, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και στον προπονητή του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την πρόκριση των Μονεγάσκων επί της Μπαρτσελόνα
Μετά την πρόκριση της Μονακό επί της Μπαρτσελόνα ο Μάικ Τζέιμς στάθηκε στη μακρά ιστορία που έχουν οι Μονεγάσκοι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνουν μεγάλες μάχες.