
80 τόνους απορριμμάτων από αυτοσχέδιες χωματερές απομάκρυνε ο Δήμος Χανίων
Μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Χανίων κατά τις ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων κάθε είδους είναι σε εξέλιξη.
Σε μαζικές επιχειρήσεις καθαριότητας έχει προβεί η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων το τελευταίο διάστημα σε δημόσιους χώρους, που είχαν μεταμορφωθεί σε αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους, λόγω της ρίψης σκουπιδιών και οικοδομικών απορριμμάτων.
Πρόκειται για περιοχές, συνήθως, εκτός του αστικού ιστού, όπου η ρίψη αντικειμένων δεν γίνεται αντιληπτή, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή ρίψης σε αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Χανίων, το τελευταίο διάστημα με μέριμνα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές επιχειρήσεις απομάκρυνσης των απορριμμάτων, που είχαν συγκεντρωθεί αλλά και εργασίες περίφραξης, με παρεμβάσεις στις περιοχές: Παζινός, Καθιανά, Σούδα, Αγυιά, Νεροκούρου (παράλληλος Εθνικής), Χρυσή Ακτή, Πασακάκι, Μυλωνιανά και Μουρνιές (στην περιοχή του Νοσοκομείου).
Στην ανακοίνωση του Δήμου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλη Τσουπάκης αναφέρει: «Σε κάθε Δημοτική Ενότητα έχουν δημιουργηθεί άτυποι σκουπιδότοποι, που παράνομα κάποιοι ξεφορτώνουν τα απορρίμματά τους, δημιουργώντας αντιστοίχως εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος. Πέρα από τις συνεχείς παρεμβάσεις, που κάνει η Υπηρεσία μας για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, περιφράξαμε τους χώρους με την ελπίδα να σταματήσουν αυτές οι τακτικές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν τιμούν κανέναν από εμάς».
Ο συνολικός όγκος απορριμμάτων, που απομακρύνθηκε, υπολογίζεται στους 80 τόνους. Επισημαίνεται ότι στους χώρους, που καθαρίστηκαν και περιφράχτηκαν, έχει αναρτηθεί ενημερωτική πινακίδα για την απαγόρευση της ρίψης απορριμμάτων, γνωστοποιώντας τα τηλέφωνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.
πηγή φωτογραφιών, δήμος Χανίων
- Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιτίθενται για 9η συναπτή νύχτα στο Ιράν, που απαντά με πλήγματα σε χώρες της περιοχής
- Το deal ΗΠΑ – ΕΕ έναν χρόνο μετά – Πόσο (δεν) τηρήθηκε
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: – Μπορώ να χτίσω; – Κανείς δεν ξέρει…
- Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις γεωτρήσεις και την παραγωγή πετρελαίου
- Νίγηρας: 16 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε «τρομοκρατική» επίθεση
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
