Γάζα: Η στιγμή της απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων – Οι πρώτες εικόνες
Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε πως παρέλαβε τους ομήρους στη Γάζα, ενώ στις 17:45 έγινε γνωστό ότι ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του παρέλαβε τους ομήρους.
Σε ισχύ τέθηκε η εκεχειρία στη Γάζα μετά από ένα θρίλερ που κράτησε λίγες ώρες με τελεσίγραφα στη Χαμάς για να παραδώσει τα ονόματα των γυναικών που θα απελευθερωθούν.
Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε πως παρέλαβε τους ομήρους, ενώ στις 17:45 έγινε γνωστό ότι ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του παρέλαβε τους ομήρους.
Μεταδόθηκαν ήδη οι πρώτες εικόνες από τις προς απελευθέρωση ομήρους.
🔴 ISRAEL : MOMENT _HAMAS HAS TRANSFERRED THREE ISRAELI FEMALE HOSTAGES TO THE RED CROSS IN CENTRAL GAZA CITY!#Hostages #Otages #Rehenes pic.twitter.com/GI4bl8ZsS7
— LW World News 🌍 (@LoveWorld_Peopl) January 19, 2025
Συγκεντρωμένο πλήθος, συγγενείς και οικείοι των προς απελευθέρωση πολιτών αναμένουν τους δικούς τους ανθρώπους καθώς και τη Live μετάδοση της διαδικασίας από γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί.
#Hamas hands 3 #hostages to Red Cross in #Gaza
القسام تفرج عن #اسيرات اسرائيليات #رهائن pic.twitter.com/EvMBZs9nwK— Rita khoury (@ritakhoury10) January 19, 2025
Θρίλερ πριν την απελευθέρωση
Πριν από τη νέα αυτή εξέλιξη το πρωί της Κυριακής (19/1) το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει πως η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί έως ότου η Χαμάς να παρέχει τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν.
Οι τρεις νέες γυναίκες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά από 15 μήνες ομηρείας και τα όπλα θα σιγήσουν σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές, κυρίως αμάχων.
Παραιτήθηκες ακροδεξιός υπουργός
Στο μεταξύ, παραιτήθηκε ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ για τη συμφωνία που υπέγραψε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, αλλά και δύο ακόμα υπουργοί.
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι τελειώνει η προθεσμία για τις προσφυγές που μπορούν να καταθέσουν οι Ισραηλινοί πολίτες και πολιτικά πρόσωπα που αντιτίθενται με τη συμφωνία ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.
Ανέφερε, ακόμη ότι οι προς απελευθέρωση γυναίκες – όμηροι φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση.
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
- Συνελήφθη 38χρονος για βιασμό 14χρονης στο Παλαιό Φάληρο – Πώς παρέσυρε την ανήλικη μέσα από τα social media
- Στον Εισαγγελέα Χανίων ο Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα – Τα τρία τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή



