Αγωνία δίχως τέλος βιώνουν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες, καθώς οι πλειστηριασμοί επανέρχονται χωρίς διακρίσεις και στην «ζούγκλα» των πλειστηριασμών τα funds είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.
Μία απίστευτη καταγγελία έγινε στις «Εξελίξεις Τώρα» που αφορά τον πλειστηριασμό σπιτιού μίας πολύτεκνης οικογένειας, με το ένα παιδί της να πάσχει από διαβήτη Τύπου Α.
«Αυτή την στιγμή μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με το να διωχθούμε από το σπίτι μας, λόγω πλειστηριασμού. Η ρύθμιση που μας έχει προσφερθεί είναι να δώσουμε 50.000 χιλιάδες ευρώ και να πληρώνουμε 600/μήνα», ανέφερε ο δανειολήπτης και πρόσθεσε:
«Αυτό που προσπαθούμε είναι για μία πιο βιώσιμη λύση, γιατί θέλουμε να πληρώσουμε και το δάνειο και να μεγαλώσουμε και τα παιδιά μας».
Πλειστηριασμοί: Εκατομμύρια βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάσχεση των περιουσιών τους
Το ηλεκτρονικό «σφυρί» της ΑΑΔΕ για ακίνητα οφειλετών της Εφορίας θα χτυπήσει για πρώτη φορά το 2025 την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με το προγραμματισμό, έως τις 9 Απριλίου θα έχουν βγει σε πλειστηριασμό συνολικά 32 ακίνητα.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 2,2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο των κατασχέσεων
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ακίνητα όλων των κατηγοριών, από κατοικίες, οικόπεδα και επαγγελματικά κτίρια μέχρι αποθήκες και αγροτεμάχια με τιμές που ξεπερνούν ακόμη και τα 4,5 εκατ. ευρώ.
Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο να υπερβαίνουν τα 108 δισ. ευρώ, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 2,2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο των κατασχέσεων.
Σημειώνεται ότι εφόσον η ληξιπρόθεσμη οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ, ο φορο-εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη ή στα χέρια τρίτων, αλλά και κατασχέσεις ακινήτων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).