Η αυλαία έπεσε – Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ
H Τζόαν Πλοουράιτ απεβίωσε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 2025, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Denville Hall σε ηλικία 95 ετών.
Η σπουδαία ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ, χήρα του λόρδου Λόρενς Ολίβιε, η οποία τιμήθηκε για τη μακρά καριέρα της στο θέατρο και τον κινηματογράφο, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Η Πλοουράιτ κέρδισε την αναγνώριση για τις ερμηνείες της κατά τα πρώτα χρόνια της English Stage Company στο Royal Court και το National Theatre, όταν αυτή είχε την έδρα της στο Old Vic.
Η ανακοίνωση του θανάτου της Τζόαν Πλοουράιτ
«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια της Κυρίας Τζόαν Πλοουράιτ, της κυρίας Ολίβιε, σας ενημερώνει ότι απεβίωσε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 2025, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Denville Hall σε ηλικία 95 ετών. Είχε μια μακρά και λαμπρή καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση επί επτά δεκαετίες, μέχρι που η τύφλωση την ανάγκασε να αποσυρθεί. Αγαπούσε τα τελευταία 10 χρόνια της στο Σάσεξ με συνεχείς επισκέψεις από φίλους και συγγενείς, γεμάτες με πολύ γέλιο και όμορφες αναμνήσεις. Η οικογένεια είναι βαθιά ευγνώμων στην Τζιν Γουίλσον και σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσωπική της φροντίδα επί πολλά χρόνια».
Τα φώτα σβήνουν
Το Society of London Theatre ανακοίνωσε ότι οι θεατρικές σκηνές σε όλο το West End του Λονδίνου θα σβήσουν τα φώτα τους για δύο λεπτά στη μνήμη της στις 19:00 την Τρίτη. Η συν-διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, Χάνα Έσεξ, δήλωσε: «Το θέατρο θα παραμείνει για πάντα στο προσκήνιο: ‘Η Κυρία Τζόαν Πλοουράιτ ήταν μια εμβληματική και βαθιά σεβαστή προσωπικότητα στον κόσμο του θεάτρου, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της στη βιομηχανία που διαμόρφωσε με το ταλέντο και την αφοσίωσή της’».
*Πηγή: The Guardian
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Γαλλία: Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν στις κάλπες
- Pussycat Dolls: Εκτός επανένωσης η Τζέσικα Σούτα
- Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε: Οι μικρές αποδράσεις μας κάνουν καλό
- Στην Ισπανία δημιουργείται «Παρατηρητήριο φορολογουμένων»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442