Για το σερί και το απόλυτο στη «διαβολοβδομάδα» ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (16/1, 21:30) από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο ματς στη «διαβολοβδομάδα της Euroleague και θέλει να συνεχίσει το σερί του στη διοργάνωση.
Δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Ισπανία για αυτή τη «διαβολοβδομάδα» δίνει ο Ολυμπιακός, που μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια την Τρίτη, θέλει απόψε (16/1, 21:30) να κάνει το «2 στα 2» απέναντι στη Ρεάλ, στη Μαδρίτη.
Οι «ερυθρόλευκοι» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Euroleague και θέλουν τη νίκη για να ανεβάσουν το νικηφόρο σερί τους στα επτά ματς αήττητοι, αλλά και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι.
Νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Μπασκόνια ο Ολυμπιακός
Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μόουζες Ράιτ και Κίναν Έβανς, αλλά και τους Τόμας Γουόκαπ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, που έμεινα στην Αθήνα, ο πρώτος λόγω ενοχλήσεων στη μέση και ο δεύτερος με ίωση.
«Να είμαστε πολύ συμπαγείς αμυντικά και επιθετικά. Να κάνουμε καλύτερη αμυντική εμφάνιση από ότι με την Μπασκόνια, επειδή η άμυνά μας δεν ήταν η κατάλληλη για το επίπεδο της κρισιμότητας των αγώνων. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά, η θετική πλευρά, αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα που παίζει για την νίκη και αυτό θα κάνει και αύριο (σ.σ. σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κόουτς Μπαρτζώκας ενόψει του ματς.
Από την πλευρά του, ο Τσους Ματέο αποθέωσε το σύνολο τον Έλληνας κόουτς και τον Ολυμπιακό λέγοντας πως «παίζουμε απέναντι στον πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, Ολυμπιακό, μία ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κάθε χρόνο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε δύο από τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, τον Φουρνιέ και τον Βεζένκοφ. Είναι ένας αντίπαλος που δουλεύει σωστά στην άμυνα, αλλά και ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ ο προπονητής του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι ένας αληθινός τζέντλεμαν του αθλήματος, που αποδεικνύει ότι η φιλοσοφία του αξίζει το «status» του πρωταθλητή».
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.
Η Μπάγερν δεν «χαρίστηκε» στην Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη (1-0) την οποία έστειλε σε τελικό παραμονής την τελευταία αγωνιστική για το αν θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω μπαράζ ή, θα υποβιβαστεί.
Η Βαλένθια πήγε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι και ο διευθύνων σύμβουλός της Βαλένθια ζητάει την αναβολή του αγώνα με τη Μπασκόνια για την ACB, ειδάλλως θα παραταχθεί με «νέους».