Βόρεια Ελλάδα: Σε ποιους δρόμους εξακολουθούν να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Αρκετοί είναι οι δρόμοι της Βόρειας Ελλάδας, στους οποίους κρίνονται απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες παρά την ύφεση της κακοκαιρίας
Ύφεση παρουσιάζουν σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων εξακολουθούν και κρίνονται απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.
Πού χρειάζονται αλυσίδες
Ειδικότερα, στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που θέλουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρας, Σελίου και 3/5 Πηγάδια, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων του Κιλκίς.
Επίσης, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην ορεινή Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα προς Ταξιάρχη, Κερασιά, Ολυμπιάδα, Βάβδο, Αρναία, Πολύγυρο και Βράσταμα. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει ανακοινωθεί πως σε όλο το οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των κατηγοριών οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ανακοινώνεται πως ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της αδυναμίας αποχιονισμού του οδικού δικτύου, των έντονων καιρικών φαινομένων και ολισθηρότητας του οδοστρώματος, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα στην επαρχιακή Οδό Αλεξανδρούπολης – Συκορράχης και στο επαρχιακό δίκτυο από Προβατώνα προς Λευκίμμη.
Τι ισχύει για Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα
Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στο ορεινό δίκτυο της Ροδόπης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού. Στην Ξάνθη, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στη δημοτική και δασική οδό Καλλιθέας Σταυρούπολης – Δασικού Χωριού και στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού.
Τέλος, στη Δράμα αλυσίδες απαιτούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού και στην επαρχιακή οδό Δράμας – Σιδηρονέρου, στον οικισμό Σκαλωτής.
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442