Μητρόπολη Αθηνών: Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας η δοξολογία για τη νέα χρονιά
Το «παρών» στη Μητρόπολη έδωσαν μεταξύ άλλων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε δοξολογία για την έλευση του νέου έτους, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.
Το πρωί της Τετάρτης στη δοξολογία «επί τη Ενάρξει του Νέου Έτους» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας τελέστηκε δοξολογία στη Μητρόπολη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Μητρόπολη Αθηνών
Παρέστησαν, επίσης, ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τη Βουλή εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει διαγνωστεί με κορονοϊό.
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ασπάζεται το Ευαγγέλιο προσερχόμενη στη Μητρόπολη Αθηνών για τη δοξολογία
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος απηύθυνε ευχές για «χρόνια πολλά, ειρηνικά και ευλογημένα» με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.
Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος όπως και ο πρωθυπουργός μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στιγμιότυπο από τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου