Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σήκωσε συζήτηση αλλά και… σκόνη με τις δηλώσεις του για την όπως ο ίδιος δήλωσε του Στογιάκοβιτς να αγωνιστεί με την εθνική Σερβίας και όχι με την Ελλάδα. Ο Σέρβος προπονητής ανασκεύασε τα όσα είπε και δήλωσε πως ήταν απλά ένα μπέρδεμα.
Σύμφωνα λοιπόν με νέες δηλώσεις του Πέσιτς, στην πραγματικότητα δεν αναφερόταν στον Στογιάκοβιτς, αλλά στον Τρίσταν Βούκτσεβιτς, γιο του Ντούσαν Βούκτσεβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, αφού έχει μεν Σέρβο πατέρα, αλλά και αυτός διαθέτει ελληνικό διαβατήριο. Ο Πέσιτς μάλιστα ανέφερε όλο το σκηνικό που έγινε, το οποίο δείχνει ότι απλώς δεν υπήρξε σωστή εξήγηση από πλευράς του.
Οι δηλώσεις του Πέσιτς
«Ήταν μία κλασική παρεξήγηση αυτό που έγινε» ανέφερε αρχικά ο εκλέκτορας της εθνικής Σερβίας, για να προσθέσει: «Ήμουν στην εκπομπή και κάποια στιγμή ένας από τους ανθρώπους που την παρακολουθούσαν ρώτησε για το πλάνο που έχουμε για τους νεαρούς παίκτες μας που βρίσκονται ανά τον κόσμο, των οποίων οι γονείς έχουν διπλή υπηκοότητα.
Τα παιδιά αυτών των ανθρώπων λοιπόν έχουν μεγαλώσει, έχουν γίνει μεγάλα ταλέντα και απασχολούν την εθνική Σερβίας. Ενώ γινόταν αυτή η συζήτηση, για το scouting νεαρών παικτών που έχουν γεννηθεί σε άλλες χώρες, εμφανίστηκε το όνομα του Αντρέι Στογιάκοβιτς. Όταν λοιπόν έγινε η ερώτηση για τον Στογιάκοβιτς, κάποια στιγμή ο Ντούλε Βουγιόσεβιτς απάντησε ότι το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Τρίσταν Βούκτσεβιτς (σ.σ ότι έχει διπλό διαβατήριο). Τότε, εγώ εξήγησα τι ισχύει στην περίπτωση του Βούκτσεβιτς, όχι του Στογιάκοβιτς!»
Κλείνοντας, ο Πέσιτς ξεκαθάρισε εκ νέου ότι ο Βούκτσεβιτς είναι αυτός που επέλεξε την εθνική Σερβίας αντί της Εθνικής Ελλάδας και όχι ο Στογιάκοβιτς: «Είχαμε μία κουβέντα με τον Τρίσταν και την οικογένειά του όταν έπαιζε στην Παρτίζαν και είχαμε καταθέσει τα χαρτιά του στην FIBA. Από την στιγμή που θεωρείτο ότι είχε ελληνική μπασκετική παιδεία, έπρεπε να καταθέσουμε τα χαρτιά και να περιμένουμε να γίνει 21 χρονών.
Η ιστορία του Βούκτσεβιτς ήταν αυτή που έτρεχε, ο Στογιάκοβιτς δεν ήταν είδηση, ούτε το δικό μου θέμα συζήτησης. Κάποιος όμως παρερμήνευσε τι είπα και υπήρξε αυτή η παρεξήγηση. Δεν μίλησα για τον Αντρέι. Θέλω πάντως να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα κρατήσουμε κακία σε κανέναν παίκτη αν θέλει να εκπροσωπήσει την χώρα που γεννήθηκε ή σπούδασε ή αυτή της καταγωγής των γονιών του».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ευρωπαϊκό δίπορτο για τον ΟΦΗ. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ παίρνει εισιτήριο, όμως με τη νίκη επί του Λεβαδειακού ελπίζει και για την 5η θέση καθώς τον πλησίασε στους δυο βαθμούς. Τα πλέι οφ (5-8) πήραν φωτιά!
LIVE: Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Ο Γιαννούλης με ασίστ έσπρωξε την Άουγκσμπουργκ σε εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Λεβερκούζεν. Ιστορικό το ντεμπούτο της Μαρί-Λουίζ Ετά στον πάγκο της Ουνιόν που όμως ηττήθηκε στην έδρα της.