
Κάγια Κάλας: Πρώιμη είναι για σήμερα η χαλάρωση των κυρώσεων που εφαρμόζονται κατά της Συρίας
Η Κάγια Κάλας αναφέρθηκε στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων που εφαρμόζονται κατά της Συρίας, πριν οι νέοι ηγέτες της διασφαλίσουν ότι οι μειονότητες δεν διώκονται, αλλά και ότι τα δικαιώματα των γυναικών προστατεύονται εντός μιας μιας ενοποιημένης κυβέρνησης που αποκηρύσσει το θρησκευτικό εξτρεμισμό δήλωσε η Κάγια Κάλας, νέα Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
Τι θα αποφασιστεί στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για Συρία
Μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και είχε στην ατζέντα της τη Συρία, δεν θα εξετάσει την επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομικής υποστήριξης στη χώρα, πέραν της οικονομικής βοήθειας που παρέχεται από την ΕΕ μέσω των υπηρεσιών του ΟΗΕ, σύμφωνα με τη δήλωση της Κάλας.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
Syrie-L’allègement des sanctions de l’UE est prématuré-Kallas https://t.co/1isgbk3gRg pic.twitter.com/oNnElL2yTI
— Reuters U.S. News (@ReutersUS) December 15, 2024
“Μία από τις ερωτήσεις είναι το πότε θα είμαστε ικανοί στο μέλλον να εξετάσουμε την αναπροσαρμογή του πλαισίου των κυρώσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν αποτελεί μία ερώτηση για σήμερα, αλλά κυρίως για το μέλλον, οπότε και θα έχουμε δει ότι τα βήματα γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε η Κάλας στη διάρκεια μιας συνέντευξης της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για ποιους χτυπάει η καμπάνα της εφορίας
- ΕΛΑΣ: Οι αλχημιστές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν στα μαθηματικά του «Μπακαλόγατου»
- Γεραπετρίτης από Τόκιο: Η Ελλάδα αποτελεί μια πραγματική πύλη της Ιαπωνίας προς την Ευρώπη και τον κόσμο
- Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η απόφαση της EPPO αποδεικνύει πως το σκάνδαλο ήταν γαλάζιο – Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις
- Ο Άρης Betsson και ο Παναθηναϊκός συμφώνησαν προφορικά για Τολιόπουλο
- Άργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών





