Γαλλία: Θρίλερ με τον διορισμό νέου πρωθυπουργού – Όλα είναι έτοιμα για την τελετή αλλά λείπει το πρόσωπο
Το φαβορί - μέχρι το πρωί - για την πρωθυπουργία στη Γαλλία, Φρανσουά Μπαϊρού, συναντήθηκε με τον Μακρόν αλλά αποχώρησε από το Ελιζέ μετά από περίπου δύο ώρες χωρίς καμία δήλωση
- ΠΑΣΟΚ για τροχαίο Χανιά: Τρεις ημέρες μετά έγινε το αυτονόητο – Άραγε ο κ. Χρυσοχοΐδης τα έμαθε τα νέα;
- Την υποψηφιότητα Κατσέλη για ΠτΔ ανακοίνωσε και επίσημα ο Φάμελλος: «Προσωπικότητα που συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις»
- Προκαλεί με αιχμή τα Δωδεκάνησα ο Μπαχτσελί – Αναθεωρητικές αντιλήψεις είναι απορριπτέες απαντά το ΥΠΕΞ
- «Ερχόμαστε για σας» - Η γυναίκα αστυνομικός που προειδοποιεί τους βιαστές της... διπλανής πόρτας
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινώνονταν την Πέμπτη το βράδυ, στη συνέχεια την Παρασκευή το πρωί αλλά πλέον στη Γαλλία είναι μεσημέρι και ακόμα ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.
Εντωμεταξύ τα πάντα είναι έτοιμα για την τελετή παράδοσης και παραλαβής που θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει.
Ne sachant toujours pas le nom du futur Premier ministre, les techniciens de Matignon s’interrogent sur la hauteur du 2e micro. A défaut, ils les ont mis au même niveau. #AFP pic.twitter.com/U5luAut3K4
— Anne Renaut (@AnneRenaut) December 13, 2024
Το πρωί της Πέμπτης τα ΜΜΕ στη Γαλλία ανέφεραν ότι το πιθανότερο είναι η θέση να προορίζεται για τον Φρανσουά Μπαϊρού, κεντροδεξιό πολιτικό και στενό σύμμαχο του Μακρόν σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα.
Πράγματι ο Μπαϊρού πέρασε το κατώφλι του Ελιζέ σήμερα το πρωί στις 8:30 πμ (τοπική ώρα) και συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο για 1 ώρα και 45 λεπτά. Στη συνέχεια ωστόσο αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ και από το προεδρικό μέγαρο υπήρξε μόνο σιωπή.
Το δεύτερο… φαβορί
Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία θεωρούν πως αυτό σημαίνει ότι ο Φρανσουά Μπαϊρού δεν θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και ορισμένα εξ αυτών πιθανολογούν ότι ίσως τη θέση πάρει ο νυν υπουργός άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ.
Στο μεταξύ στο Ματινιόν, το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας, έχει ήδη στρωθεί το κόκκινο χαλί και έχουν τοποθετηθεί τα μικρόφωνα για τον υποδοχή από τον απερχόμενο Μισέλ Μπαρνιέ του νέου πρωθυπουργού, του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο.
Πάντως όλοι οι Γάλλοι σχολιαστές λίγο-πολύ θεωρούν πως θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις