
Ο Τσακαλώτος παρομοίασε την κυβέρνηση με δύο κωμικές σειρές του BBC
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την κυβέρνηση και την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως με δύο κωμικές σειρές που μετέδιδε στη Βρετανία το BBC τη δεκαετία του 1980
Μια σκωπτική ανάρτηση για την κυβέρνηση και την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος παρομοίασε την κυβέρνηση με δύο κωμικές σειρές που μετέδιδε στη Βρετανία το BBC τη δεκαετία του 1980. Ανέφερε ότι «εκεί παρουσιαζόταν ένας γραφειοκράτης, ο Sir Humphrey, που όταν τον ρωτούσαν με αγωνία είτε ο Υπουργός είτε ο Πρωθυπουργός τι θα έπρεπε να κάνουν για να φανεί ότι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ δύσκολο θέμα – που στην πραγματικότητα όμως δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν – εκείνος τους προέτρεπε να ανακοινώσουν ότι θα φτιάξουν μια επιτροπή η οποία θα συζητούσε το θέμα».
Παράλληλα τόνισε πως «όταν τον ρωτούσαν τι θα γινόταν αν τους κατηγορούσαν ότι με αυτό τον τρόπο ροκάνιζαν το χρόνο, η απάντηση ήταν ότι αυτό απλά δεν ίσχυε διότι η αντιπολίτευση επιθυμούσε εύκολες πρόχειρες λύσεις σε αντίθεση με την κυβέρνηση που θα κατέληγε σε ολοκληρωμένο σχέδιο μετά από ενδελεχή έρευνα».
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως «τα πράγματα είναι απλά όσο και αν η κ. Κεραμέως δεν θέλει να το αντιληφθεί. Χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν είναι εφικτό να αυξηθούν οι μισθοί».
Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Τι μαθαίνει η κ Κεραμέως από τον Sir Humphrey Appleby GCB KBE MVO*
Τρίτη ημέρα προϋπολογισμού σήμερα και ακούγοντας τις συζητήσεις για τους χαμηλούς μισθούς στη χώρα μας σκέφτηκα τις πρόσφατες επιλογές της κυβέρνησης που την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θέτει ως στόχο να αυξηθεί το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις στο 80%, επέλεξε να νομοθετήσει τη δημιουργία μιας επιτροπής αντί να μας παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα γίνει αυτό.
Και θυμήθηκα 2 κωμικές σειρές που μετέδιδε στη Βρετανία το BBC τη δεκαετία του 80. Το Ναι, κύριε Υπουργέ και Ναι, κύριε Πρωθυπουργέ. Εκεί παρουσιαζόταν ένας γραφειοκράτης, ο Sir Humphrey, που όταν τον ρωτούσαν με αγωνία είτε ο Υπουργός είτε ο Πρωθυπουργός τι θα έπρεπε να κάνουν για να φανεί ότι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ δύσκολο θέμα – που στην πραγματικότητα όμως δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν – εκείνος τους προέτρεπε να ανακοινώσουν ότι θα φτιάξουν μια επιτροπή η οποία θα συζητούσε το θέμα. Θα δημιουργούνταν έτσι η εντύπωση ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά στην πράξη δεν θα γινόταν τίποτα. Μάλιστα όταν τον ρωτούσαν τι θα γινόταν αν τους κατηγορούσαν ότι με αυτό τον τρόπο ροκάνιζαν το χρόνο, η απάντηση ήταν ότι αυτό απλά δεν ίσχυε διότι η αντιπολίτευση επιθυμούσε εύκολες πρόχειρες λύσεις σε αντίθεση με την κυβέρνηση που θα κατέληγε σε ολοκληρωμένο σχέδιο μετά από ενδελεχή έρευνα.
Τα πράγματα είναι απλά όσο και αν η κ. Κεραμέως δεν θέλει να το αντιληφθεί. Χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν είναι εφικτό να αυξηθούν οι μισθοί.
* GCB: Knight Grand Cross of the Order of the Bath
KBE: Knight of the British Empire
MVO: Member of the Royal Victorian Order».
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή
- Τέιλορ Σουίφτ – Bad Bunny: Οι απόλυτοι σταρ όλων των εποχών στο Spotify
- Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε σύντομα μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Τι λέει για τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη




