Συντηρεί την κόντρα με τον Θεοδωρικάκο ο Βλάχος – Νέες αιχμές από τον «γαλάζιο» βουλευτή
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην «γαλάζια» παράταξη ενώ ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής Γ. Βλάχος επανήλθε με νέες αιχμές προς τον υπουργό Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκο.
Επιμένει στην κόντρα με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιώργος Βλάχος. Δύο μέρες μετά τη μετωπική του αντιπαράθεση στη βουλή και μία μέρα μετά την πρώτη απάντηση που έδωσε με δελτίο Τύπου, ο Γιώργος Βλάχος επανήλθε μέσω συνέντευξης εγκαλώντας για «απρέπεια» τον υπουργό και την αναφορά του προς το πρόσωπό του.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για την ακρίβεια στην αγορά, ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε αιχμές για την περίοδο που ο κ. Βλάχος (2007) ήταν υφυπουργός εμπορίου στη κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως ο πληθωρισμός τροφίμων έκλεισε στο 4.9%.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, εξαπέλυσε νέα πυρά
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο Γιώργος Βλάχος επέκρινε τον Τάκη Θεοδωρικάκο, λέγοντας πως εκείνος «και κάποιοι άλλοι υπουργοί θέλουν να παίζουν με τους αριθμούς», προσθέτοντας πως «εγώ βλέπω τι γίνεται στην αγορά». Για τα πρόστιμα, δε, που επιβάλλει το υπουργείο, θέλοντας να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, είπε πως «δεν μπορεί να είναι μόνο τα πρόστιμα πολιτική», σημειώνοντας επίσης πως «σήμερα δεν πληρώνονται».
«Προσπαθώ να είμαι χρήσιμος»
Για τα σχόλια που δέχεται ότι ακολουθεί την κριτική στάση του κ. Καραμανλή ο «γαλάζιος» βουλευτής σημείωσε: «Αυτό δεν το ακούω για πρώτη φορά, όμως ο κ. Καραμανλής κάνει τη δική του πολιτική και έχει τον δικό του δρόμο και εγώ σαν βουλευτής της πλειοψηφίας με όποιες εμπειρίες και γνώσεις έχω προσπαθώ να είμαι χρήσιμος και να πω πράγματα εφικτά. Δεν έχουν την έννοια της αντιπολίτευσης. Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, εγώ στηρίζω την κυβέρνηση και επειδή βλέπω ότι σε πολλούς τομείς η κυβέρνηση πάει καλά, καιρός είναι να κλείσουμε τα όποια μέτωπα έχουν ανοίξει οι δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε».
Σχετικά με την αναφορά του κ. Θεοδωρικάκου ότι επί των ημερών του ο πληθωρισμός ήταν στα ύψη απάντησε ότι «αυτό ήταν μια απρέπεια» και εξήγησε πως «δεν μπορείς να επικαλεστείς 20 χρόνια πριν τι γινόταν (…).
«Τα πρόστιμα δεν πληρώνονται»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνοντας πως «δεν αρνούμαι τα πρόστιμα αλλά είπα δεν μπορεί να είναι μόνο τα πρόστιμα πολιτική. Τα πρόστιμα είναι η τιμωρία και τα πρόστιμα πρέπει να πληρώνονται. Σήμερα δεν πληρώνονται τα πρόστιμα, για αυτό και πολλούς δεν τους πολυ-ενδιαφέρει. Εγώ ξέρω ότι δίνεις μια προκαταβολή και κάνεις προσφυγή και άντε να δεις πότε θα εκδικαστεί αυτή. Εγώ πρόστιμα που έχουν τελεσιδικήσει αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόχειρα και μάλιστα σκεφτόμουν να κάνω ερώτηση στον υπουργό να μας πει πόσα πρόστιμα έχουν τελεσιδικήσει και τι έχουν πληρωθεί».
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442