
Νέος σεισμός 2,8 Ρίχτερ στην Αθήνα μέσα σε δύο ώρες
Ο σεισμός είχε το ίδιο επίκεντρο με αυτόν που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα με μέγεθος 2,3 Ρίχτερ
Νέος σεισμός μέσα σε δύο ώρες σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής.
Η νέα σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε περισσότερες περιοχές της Αττικής σε σχέση με τον πρώτο.
Ίδιο επίκεντρο
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 19.29 με επίκεντρο 3χλμ ΝΔ του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος 6,3χλμ.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17.10 καταγράφτηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 3 χλμ ΝΔ του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος 8,7 χλμ.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Με ανάρτηση στο Facebook ο γνωστός σεισμολόγος αναφέρεται στους δύο σεισμός σημειώνοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Δύο σεισμοί μεγέθους 2.3 πριν 2 ώρες και 2.8 πριν 15 λεπτά με επίκεντρο στο τρίγωνο Χαλάνδρι-Χολαργός-Αγ. Παρασκευή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν. Αν συνεχιστεί η σεισμική δράση θα επανέλθω»
Ο διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Βασίλης Καραστάθης τόνισε στο ΕΡΤNews ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πιθανότητα δεν θα υπάρξει άλλη δόνηση.
Από πλευράς του ο Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο ΕΡΤNews ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του ότι σημειώθηκε ακριβώς πάνω στον αστικό ιστό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας δόνησης ίδιου όμως μεγέθους.
- Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
- Ο Βλαχοδήμος συνεχίζει στη Σεβίλλη
- Πετράλωνα: Αυτά είναι τα sms των μηχανικών του υπό ανέγερση κτιρίου λίγες ώρες πριν την κατάρρευση της πολυκατοικίας
- Αυτή είναι η πρώτη ενδεκάδα του Νίστρουπ στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Χέλμοντ
- Δίκη για τα Τέμπη: Το έγγραφο του ΝΣΚ με το ερώτημα για την παράσταση του δημοσίου – «Παρέμβαση Μητσοτάκη δια Κυρανάκη» καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου
- Super League: Τα στοιχεία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων με… σφραγίδα VAR


