
Σιμεόνε: «Το σερί οφείλεται στην προσαρμογή των μεταγραφών»
Νωρίτερα στη σεζόν οι Μαδριλένοι πέρασαν ένα διάστημα, στο οποίο πανηγύρισαν μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια
Το σερί των επτά νικών που «τρέχει» η Ατλέτικο Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις οφείλεται στην επιτυχημένη προσαρμογή των καλοκαιρινών μεταγραφικών αποκτημάτων, όπως δήλωσε ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Σιμεόνε, μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Βαγιαδολίδ με 5-0.
Νωρίτερα στη σεζόν οι Μαδριλένοι πέρασαν ένα διάστημα, στο οποίο πανηγύρισαν μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια, μολονότι ο σύλλογος διέθεσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ με μεταγραφές όπως αυτές των Χουλιάν Άλβαρες, Κόνορ Γκάλαχερ και Ρόμπιν Λε Νορμάν, ύστερα από μια σεζόν χωρίς τρόπαια. Ένα μήνα μετά την τελευταία ήττα της Ατλέτικο (1-0 στο πρωτάθλημα από την Μπέτις), ο Σιμεόνε πιστεύει ότι η ομάδα του βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πως έχει ένα σταθερό αγωνιστικό πλάνο.
Οι δηλώσεις του Σιμεόνε
«Όλες οι ομάδες χρειάζονται χρόνο. Πριν από ενάμιση μήνα, πριν από δύο μήνες, μιλήσαμε για τα νέα παιδιά που πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα και το πώς παίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή όλοι έπαιζαν διαφορετικά στις (προηγούμενες) ομάδες τους» δήλωσε ο «Τσόλο» σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:
«Η εξέλιξη των (Κλεμάν) Λανγκλέ, Γκάλαχερ, Χουλιάν, (Αλεξάντερ) Σόρλοτ και η ελπίδα να επιστρέψει σύντομα ο Λε Νορμάν μάς δίνει μια καλή συλλογική δουλειά. Χάσαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι κόντρα στην Μπέτις, όπου ήμασταν αγνώριστοι. Και νομίζω ότι αυτή ήταν η σημαντική ανακάλυψη από τότε. Μπορούμε να κερδίσουμε, να χάσουμε ή να φέρουμε ισοπαλία, αλλά πρέπει να είμαστε αναγνωρίσιμοι».
Ο Σιμεόνε έπλεξε το εγκώμιο της άμυνας, αλλά και της επίθεσης της ομάδας του, ενώ ελπίζει ότι οι παίκτες του θα μπορέσουν να φέρουν αυτό το μομέντουμ στο Κύπελλο, όπου η Ατλέτικο αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Καθερένιο, στο πλαίσιο του β΄ γύρου.
«Αμυντικά πάμε καλά, κάτι που μας δίνει ένα πλεονέκτημα, και επιθετικά έχουμε επίσης μια θέση που μας δίνει επιθετικές επιλογές, ταχύτητα, παιχνίδι εντός περιοχής, παιχνίδι στον αέρα, αντεπιθέσεις και πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο 54χρονος Αργεντινός, για να καταλήξει: «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και ανυπομονούμε για τον αγώνα Κυπέλλου, ο οποίος θα είναι δύσκολος, όπως όλα τα μονά παιχνίδια, και πρέπει να διατηρήσουμε την ταπεινότητα και τη δέσμευση που δείχνουν τα παιδιά».
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»

