Στη 2η φάση ο διαγωνισμός για το ψηφιακό ευρώ – Το χρονοδιάγραμμα της ΕΚΤ
Στην επιλογή των παρόχων βρίσκεται το project για το ψηφιακό ευρώ – Πώς θα γίνει η συνεργασία με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες
- H προειδοποίηση Τραμπ στη Ρωσία και η ατάκα του Πούτιν για Αμερικανούς προέδρους
- Πανελλαδικός ξεσηκωμός για το έγκλημα των Τεμπών - «Δεν έχω οξυγόνο» από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο
- Η ημέρα ορόσημο για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο – Αποφασίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ
- Έρευνα φέρνει…τα πάνω – κάτω: Οι γονείς έχουν αγαπημένο παιδί!
Στη δεύτερη φάση της επιλογής των παρόχων ψηφιακών στοιχείων ευρώ και συναφών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ενημέρωση του εγχειριδίου κανόνων του συστήματος ψηφιακού ευρώ, με στόχο την εναρμόνιση των ψηφιακών πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.
Όπως ενημέρωσε, η ΕΚΤ ολοκλήρωσε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή πιθανών παρόχων και τώρα έχει προσκαλέσει επιλεγμένους πλειοδότες σε διαγωνισμό, με τα αποτελέσματα να οριστικοποιηθούν το επόμενο έτος.
Το ψηφιακό ευρώ και οι ειδικές ομάδες
Ταυτόχρονα, νέες δραστηριότητες έρευνας και πειραματισμού χρηστών έχουν ξεκινήσει για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις των χρηστών και για την ενημέρωση της λήψης αποφάσεων. Αυτά θα επικεντρωθούν σε ειδικές ομάδες-στόχους, όπως οι μικρο-traders και οι ευάλωτοι καταναλωτές και θα δημοσιευθούν στα μέσα του 2025.
Η ΕΚΤ συνεργάζεται επίσης με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων, παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και πανεπιστημίων, για να δημιουργήσει συνεργασίες καινοτομίας για να δοκιμάσει τις πληρωμές υπό όρους και να διερευνήσει άλλες πιθανές περιπτώσεις χρήσης του ψηφιακού ευρώ.
Παράλληλα, η ΕΚΤ συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και τις εθνικές αρχές για την ανάπτυξη μεθοδολογίας για τον καθορισμό ορίων διακράτησης ψηφιακών ευρώ.
Αυτή η εργασία θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να προσδιορίσει τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη βαθμονόμηση και να προτείνει μια μεθοδολογία για τη βαθμονόμηση των ψηφιακού ορίων διακράτησης ευρώ. Η προτεινόμενη μέθοδος θα δοκιμαστεί σε μια πρώτη ανάλυση κατά τη διάρκεια του 2025.
Πηγή: ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις