
Μπολόνια – Λιλ 1-2: Με φοβερό Μουκάου έφυγε αλώβητη (vids)
Ο Μουκάου πέτυχε δυο γκολ (44’, 66’) και οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Λιλ σε ένα μεγάλο «διπλό» επί της Μπολόνια (1-2) – Ασίστ ο εξαιρετικός Λυκογιάννης
Σπουδαίο «διπλό» για τη Λιλ μέσα στην Μπολόνια!
Η γαλλική ομάδα επικράτησε των Ιταλών με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενγκαλαγιέλ Μουκάου που πέτυχε δυο γκολ (44’, 66’). Ισοφάρισαν προσωρινά πο γηπεδούχοι με τον Λουκουμί (66’), με τον εξαιρετικό Λυκογιάννη να έχει την ασίστ στο γκολ της ομάδας του.
Πλέον, η Λιλ βρίσκεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 πόντους, ενώ η Μπολόνια έπεσε 33η εχοντας μόλις εναν βαθμό.
Στο 5’ η Μπολόνια άνοιξε το σκορ με τον Νταλίνγκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από χρήση του VAR.
Ωστόσο, στο 63’ ήρθε η ιταλική… απάντηση. Ο Λυκογιάννης εκτέλεσε το φάουλ και έβγαλε την ασίστ στον Λουκουμί, ο οποίος σκόραρε για το 1-1 της Μπολόνια.
Η χαρά των γηπεδούχων για την ισοφάριση όμως κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 66’ ο Μουκάου σκόραρε και δεύτερο γκολ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας για το 1-2 της Λιλ.
Το «κλειδί» του αγώνα:
Αναμφίβολα ο μέσος από το Κονγκό, Ενγκαλαγιέλ Μουκάου. Πέτυχε και τα δυο γκολ της Λιλ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του σε ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Ιταλία.
Άλλαξε το ματς:
Το ακυρωθέν γκολ του Νταλίνγκα στο 5’. Αν σε εκείνο το σημείο η Μπολόνια έπαιρνε τα ηνία της αναμέτρησης, τότε πιθανώς η έκβαση της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική.
Ο χειρότερος του γηπέδου:
Η άμυνα της Μπολόνια δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, με συνέπεια η Λιλ να βρει αρκετούς ανοιχτούς χώρους, να πετύχει δυο γκολ και να πάρει τη νίκη.
Ο διαιτητής:
Η μόνη φάση στην οποία «δοκιμάστηκε» ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ ήταν του 5ου λεπτού με το γκολ του Νταλίνγκα. Ο VAR τον φώναξε ορθώς και μετά από τη χρήση της τεχνολογίας ακύρωσε σωστά το τέρμα για οφσάιντ.
VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
Στο 5’ η Μπολόνια άνοιξε το σκορ με τον Νταλίνγκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από χρήση του VAR.
ΣΚΟΡΕΡ:
Λουκουμί 63’ – Μουκάου 44’, 66’
- Πάτρα: Σοκ από το τραγικό τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο – Δεν έδωσε στοιχεία η κάμερα από το κράνος του 52χρονου
- Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Γιατί δεν επέτρεψαν τις επαναλήψεις στις «3 Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν»
- Μεξικό: Στην αποστολή του Μεξικό για το Μουντιάλ 2026 οι Πινέδα και Σάντσες (vid)
- Προς νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Ποιους αφορά
- Meteo: Δορυφορική εικόνα των γαλάζιων θαλάσσιων σχηματισμών στη Λευκάδα
- Το απόλυτο χάος στη Μίλαν: Γίνεται… ομάδα έως τις 16 Ιουνίου ή μπλέκει!




