Δημοσκόπηση: Πρώτος ξανά ο «Κανένας» – Τα ποσοστά των κομμάτων και οι γνώμες για τη διαγραφή Σαμαρά
Το 61% των ερωτηθέντων στη νέα δημοσκόπηση θεωρούν πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση - Ποια είναι η απόσταση που χωρίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός και πάλι ο «Κανένας»
Για ακόμη μια φορά, δημοσκόπηση αποτυπώνει την κοινωνική δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική δηλώνοντας πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, με την ακρίβεια να παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για την Politic, η τρέχουσα κρίση κόστους ζωής που περιλαμβάνει την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τους χαμηλούς μισθούς συνεχίζουν να είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα με τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας που ταλανίζουν τους πολίτες. Την πεντάδα συμπληρώνουν το δημογραφικό και τα εθνικά θέματα.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την εκλογή Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίβεια, τιμές ενέργειας και χαμηλοί μισθοί τα βασικότερα προβλήματα
Το ποσοστό δε, όσων θεωρούν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ανέρχεται στο 61%, παρουσιάζει φθίνουσα πορεία από τον Αύγουστο.
Τι λένε για τη διαγραφή Σαμαρά
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ, η δημοσκόπηση καταγράφει το «αποτύπωμα» της εξέλιξης αυτής.
Εφτά στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνούν με τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ενώ περισσότερο μετριοπαθείς είναι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, καθώς το 48% συμφωνεί και το 44% διαφωνεί.

Επτά στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνούν με τη διαγραφή Σαμαρά
Τα ποσοστά των κομμάτων
Στην έρευνα που διενεργήθηκε πριν την εκλογή Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το εν λόγω κόμμα σημειώνει κατακόρυφη πτώση στην 7η θέση, με ποσοστό 4,3%, πιο κάτω και από το νέο κόμμα του πρώην προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη.
Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου:
- Νέα Δημοκρατία: 27,2% (από 25%)
- ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 15,7% (από 13,1%)
- Ελληνική Λύση: 8,5% (από 7,1%)
- ΚΚΕ: 8,0%
- Φωνή Λογικής: 7,0% (από 6%)
- Κίνημα Δημοκρατίας (Κασσελάκης): 7%
- ΣΥΡΙΖΑ: 4,3% (από 6,6%)
- Πλεύση Ελευθερίας: 3,5% (από 3,8%)
- ΝΙΚΗ: 3,0% (από 4,4%)
- ΜέΡΑ25: 3% (από 3,5%)
- Νέα Αριστερά: 2,5% (από 3%)
- Δεν έχω αποφασίσει: 7,5% (από 14,5%)

Η πρόθεση ψήφου
Καταλληλότερος ο «Κανένας»
Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ωστόσο ο «Κανένας» με ποσοστό 45% είναι πρώτος. Ο Μητσοτάκης είναι στο 40% και ο Ανδρουλάκης αρκετά χαμηλότερα στο 15%.

Καταλληλότερος για άλλη μια φορά ο «Κανένας»
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442