Super League: Ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα της Super League. Εκτός έδρας αποστολές για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Η 12η αγωνιστική της Super League συνεχίζεται, με τρεις αναμετρήσεις και όλα τα βλέμματα να στρέφονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στις 20:30 σε ένα ντέρμπι κορυφής, αφού οι δυο τους ισοβαθμούν στην κορυφή με 21 πόντους. Θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτούν την ήττα του Άρη.
Οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν στον αγώνα έχοντας μια πολύ σημαντική απουσία, αφού όπως έγινε γνωστό ο Σαντιάγκο Έσε δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Επιπλέον ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής τον Κρίστοφερ Βέλντε και τον Τζουλιάν Μπιανκόν, ενώ έξω είναι και ο Γουίλιαν που δεν είναι 100% έτοιμος. Αντίθετα στη διάθεση του Βάσκου είναι οι Ροντινέι, Ορτέγκα και Πιρόλα, ενώ επανήλθαν στην 20άδα Πασχαλάκης και Ολιβέιρα.
Στην αντίπερα όχθη, το ευχάριστο για τον Ματίας Αλμέιδα είναι πως και σε αυτό το παιχνίδι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και το… πρόβλημα θα έχει να κάνει με το ποιους θα αφήσει εκτός αποστολής. Ο ίδιος πάντως στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν το ματς είπε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το ποιοι θα παίξουν.
Κάποιοι σίγουροι ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν. Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Περέιρα, Μαρσιάλ και Γκαρσία θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές. Ενδιαφέρον θα έχει βέβαια και το ποιοι θα είναι στον πάγκο και θα μπορούν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του ματς.
Στα υπόλοιπα ματς, ο Παναθηναϊκός θα ριχτεί πρώτος στη μάχη αφού στις 17:00 φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ψάχνοντας την τρίτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά, ο Ρουί Βιτόρια δεν υπολογίζει τους Φώτη Ιωαννίδη και Νεμάνια Μαξίμοβιτς που έμειναν εκτός αποστολής. Για τον Γιάννη Πετράκη, εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Ντίας, Μαΐντεβατς και Τσελίκοβιτς.
Τέλος, εκτός έδρας δοκιμασία έχει και ο ΠΑΟΚ που θα κοντραριστεί με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 19:30. Στα αγωνιστικά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο συνέχισε με θεραπεία, ο Στέφαν Σβαμπ έκανε πρόγραμμα επανένταξης, ενώ έκτος προπόνησης κι εκτός αποστολής έμεινε ο Τάισον με ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική. Αντίθετα, ο Σάββας Παντελίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Αλάγκμπε και Τζανδάρη, ενώ από την άλλη επέστρεψε ο Καστάνιο από τραυματισμό και οι Καλτσάς, Γιαμπλόνσκι που εξέτισαν τις ποινές τους.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά