
Σεισμός στα Καλάβρυτα: Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Σεισμός σημειώθηκε στα Καλάβρυτα τα ξημερώματα της Τρίτης και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου - Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου
Σεισμός εντάσεως 4,3 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 02:37 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 Ρίχτερ. Σημειώθηκε σε απόσταση 156 χιλιομέτρων δυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων. Μάλιστα, ταρακούνησε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 72,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός στα Καλάβρυτα
Σεισμός στα Καλάβρυτα – Τι λέει ο Αθανάσιος Γκανάς
«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:37 τα ξημερώματα με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων, δεν έχει πρακτικά καμία επίπτωση για την περιοχή της Αχαΐας», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθανάσιος Γκανάς.
Όπως πρόσθεσε, «η σεισμική δόνηση συνέβη κάτω από την Πελοπόννησο στην καταδυόμενη αφρικανική πλάκα, ήταν ενδιάμεσου βάθους». Πρόσθεσε ότι είναι «χαρακτηριστικός για το τόξο και δεν έχει επαναλαμβάνω καμία επίπτωση για την Αχαΐα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες σεισμός στη Χαλκιδική ταρακούνησε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 19:05 την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
- Καταναλωτές στα πρόθυρα… πληθωριστικής κρίσης – Τι δείχνει η νέα έρευνα της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη
- Ευρωκοινοβούλιο: Στην Ολομέλεια του Στρασβούργου η έκθεση για το Κράτος Δικαίου – Τα σοβαρά ζητήματα που αναδεικνύει
- Ο Τεντ Μπάντι συνεχίζει να τρομοκρατεί τις ΗΠΑ 37 χρόνια μετά την εκτέλεσή του
- Νέα μπλεξίματα για τον Τέρι Ροζίερ: «Αυτός αναζήτησε τους ανθρώπους που τον δωροδόκησαν»
- Έγκλημα στην Καλαμάτα: Εργάτης σκότωσε τον εργοδότη του σε στάβλο – Τον πυροβόλησε στο κεφάλι
- Η Lady Gaga και η Doechii φέρνουν νότες και στυλ «στην πασαρέλα»




