Ιταλία: Πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο ασθενή με «αυστραλιανή γρίπη»
Για την λεγόμενη «αυστραλιανή γρίπη», ευθύνεται ο ιός H3N2 - Ο ασθενής που εισήχθη στο νοσοκομείο «δεν κατάφερνε να αναγνωρίσει ούτε την γυναίκα του».
Στην Ιταλία καταγράφηκε η πρώτη εισαγωγή ασθενή με την λεγόμενη «αυστραλιανή γρίπη», για την οποία ευθύνεται ο ιός H3N2.
Ο ιός H3N2 προκαλεί πυρετό υψηλότερο των 38 βαθμών, αναπνευστικά συμπτώματα, καταρροή, μυϊκούς πόνους και ερεθισμό στα μάτια
Πρόκειται για έναν άνδρα 76 ετών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.
Σύμφωνα με τον Ματέο Μπασέτι, διευθυντή της κλινικής μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο, «ο ασθενής παρουσίασε επιπλοκές νευρολογικής φύσεως», καθώς «δεν κατάφερνε να αναγνωρίσει ούτε την γυναίκα του».
Παράλληλα, για αρκετές ημέρες έχασε την αίσθηση της γεύσης.
«Η φετινή περίοδος γρίπης δεν θα είναι εύκολη»
«Με το “καλημέρα”, καταλάβαμε ότι η φετινή χειμερινή περίοδος, σε ό,τι αφορά την γρίπη, δεν θα είναι εύκολη», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.
«Καλώ τους πολίτες να εμβολιαστούν για να μην βρεθούν και πάλι τα νοσοκομεία υπό μεγάλη πίεση»
Το πρώτο φετινό περιστατικό γρίπης στην Ιταλία καταγράφηκε στις 11 Οκτωβρίου, χωρίς όμως να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του ασθενή στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο ιός H3N2 προκαλεί πυρετό υψηλότερο των 38 βαθμών, αναπνευστικά συμπτώματα, καταρροή, μυϊκούς πόνους και ερεθισμό στα μάτια. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκύψουν και προβλήματα νευρολογικής φύσεως.
«Καλώ τους πολίτες να εμβολιαστούν για να μην βρεθούν και πάλι τα νοσοκομεία υπό μεγάλη πίεση, κάτι που θα προκαλούσε προβλήματα σε γιατρούς, νοσηλευτές και φυσικά στους ασθενείς», τόνισε ο Ματέο Μπασέτι.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442