
Ο Δήμος Καλαμαριάς διανέμει καθημερινά 900 γεύματα σε μαθητές
Ενδυναμώνεται ο μαθητικός πληθυσμός του Δήμου Καλαμαριάς με την διανομή 900 γευμάτων καθημερινά.
900 γεύματα ειδικά σχεδιασμένα στη βάση της μεσογειακής διατροφής διανέμονται καθημερινά στα σχολεία της Καλαμαριάς. και εντάχθηκαν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Σύμφωνε με την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις μαθήτριες και τους μαθητές πέντε Δημοτικών Σχολείων της πόλης και συγκεκριμένα του 5ου, του 8ου, του 9ου, του 12ου και του 13ου διανέμεται ένα μενού σχεδιασμένο από τον επιστημονικά υπεύθυνο για το διαιτολόγιο πανεπιστημιακό φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες τους.
Τα γεύματα συντηρούνται κατά τη διανομή σε θερμοθαλάμους και κρυοθαλάμους, ενώ υπάρχουν ειδικές μερίδες για παιδιά με κάποια μορφή διατροφικής αλλεργίας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών που πέρα από όλα τα άλλα, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα.
«Την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες να ωφεληθούν»
«Η ένταξη τού Δήμου Καλαμαριάς για πρώτη φορά στο πρόγραμμα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και έρχεται ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε από τη δημοτική αρχή και την Αντιδημαρχία Παιδείας για την ανάδειξη αυτής της κοινωνικής αναγκαιότητας.
Μέσα από την διαδικασία αυτή που επισημοποιήθηκε με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και ξεκίνησε να υλοποιείται από χθες πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε έστω και στο ελάχιστο στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Συνολικά, 900 ημερήσια γεύματα θα διανέμονται στο σύνολο των μαθητών και μαθητριών πέντε δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς και ευελπιστούμε ο αριθμός τους την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες να ωφεληθούν από το πρόγραμμα» είναι το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Θάνου Γιαννακού.
- Παντελής Παντελίδης: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του
- Ειδική άδεια μητρότητας: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Η διαδικασία
- Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: «Ο Αλλάχ με διέταξε» είπε ο δράστης που τραυμάτισε τρεις γυναίκες
- Εθνική πόλο: Το γλέντι των «χρυσών» παιδιών σε ελληνικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο (vids)
- Από το Toy Story 5 στην Οδύσσεια: Ξεκίνησε η μάχη των δισεκατομμυρίων στο box office
- Βουλή: Άγρια κόντρα Φλωρίδη- Κωνσταντοπούλου: «Σας τα έχω πει δεν μπορώ να σας βοηθήσω δικηγόρος είμαι…»