Με εξαιρετική επίθεση και αποτελεσματικότατη άμυνα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92–67 του Πρωτέας Βούλας για την 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών και ανέβηκε στο 2-1. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενες «έπεσαν» στο 1-2.
Κορυφαία για τον Ολυμπιακό η Χριστινάκη με 19 πόντους, από κοντά η Χέμπε και Ράτζα με 17 και 14 ανίστοιχα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο ματς και «έκλεισε» με +17 (30-13) την πρώτη περίοδο, με λέι απ της Χέμπε (0:06). Με τις πρωταθλήτριες Ελλάδας να «μπαίνουν» στο δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο της Ράτζα (9:45), για το +20 (33-13), ενώ έφτασαν και στο +26 (39-13), με καλάθι της Σύρρα στον αιφνιδιασμό. Αυτό ήταν και το παιχνίδι του Ολυμπιακού, από τα μέσα της πρώτης περιόδου: άμυνα, κλέψιμο και… κόντρα! Στη συνέχεια (5:56), η Ράτζα ευστόχησε σε δύο βολές και «εκτόξευσε» το δείκτη του σκορ στο +25 (41-16), που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο «έκλεισε» με 51-31, με την Λάμπερτ να σκοράρει από τα 6,75μ. (0:11).
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ημίχρονο με πάνω από 52,6% στα σουτ και 7/14 τρίποντα, ενώ κυριάρχησε και στα ριμπάουντ (21-8). Να σημειωθεί, ότι η Χέμπε, πρώτη σκόρερ του ημιχρόνου, με 11 πόντους (10 η Χριστινάκη), τραυματίστηκε στα μέσα της δεύτερης περιόδου.
Ωστόσο, στο τρίτο δεκάλεπτο, η Χέμπε επέστρεψε στην πεντάδα των πρωταθλητριών Ελλάδας, με τις φιλοξενούμενες να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά και να μειώνουν σε 56-45. Στο 2:41, ωστόσο, η Χριστινάκη έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά στο +18 (67-49), ενώ η Σπυριδοπούλου διαμόρφωσε, με 2/2 βολές, στα 14 δευτερόλεπτα, το 73-57 του τρίτου δεκάλεπτου. Στο ξεκίνημα (8:20) της τέταρτης περιόδου, η Χέμπε αξιοποίησε την εξαιρετική πάσα της Κολλάτου και «έγραψε» το +20 (77-57) για τις «ερυθρόλευκες», με την Ράτζα να κλέβει, να σκοράρει στην κόντρα (5:16) και να επαναφέρει το +25 (88-63). Το τελικό 92-67 διαμόρφωσε η Κολλάτου, με μία εύστοχη βολή (0:43).
Επόμενη αγωνιστική: Για την 4η της Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ μεσοβδόμαδα υποδέχεται την Ζαμπίνι Μπρνο για την Euroleague γυναικών. Από την άλλη ο Πρωτέας Βούλας έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στο EuroCup με αντίπαλο την Σέπσι ενώ στο πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει τις Εσπερίδες Καλλιθέας
Στο πλευρό του Ρονάλντο, ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με το διαμάχη που έχει διοίκηση του Σαουδαραβικού ποδοσφαίρου και τους ανθρώπους του Public Investment Fund (PIF).
Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας του και αποκάλυψε το «κλειδί» για να επιστέψουν τα χαμόγελα στο Ολντ Τράφορντ
«Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Λάιλς για την ανανέωση συμβολαίου, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχει από Ευρωλίγκα και NBA Χεζόνια, περιπλέκουν τα πράγματα για τη Ρεάλ Μαδρίτης».