«Μεγάλη εικόνα»: Η Μαρία Ευθυμίου μιλά για τα γεγονότα του 1940, το παρόν της Ελλάδας και του κόσμου
Ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» η ιστορικός μιλά στη Νίκη Λυμπεράκη για το έπος της Αλβανίας, την ήττα από τους Γερμανούς, το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης και άλλα.
Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 00:30, στο MEGA, η Νίκη Λυμπεράκη υποδέχεται στη «Μεγάλη Εικόνα» την ιστορικό, Μαρία Ευθυμίου.

Στιγμιότυπο από την εκπομπή
Η πανεπιστημιακός, εδώ και 20 χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλη τη χώρα προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σπεύδουν τα παρακολουθήσουν τα μαθήματά της. Ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», μιλά στη Νίκη Λυμπεράκη για το παρελθόν, με έμφαση στα γεγονότα του 1940 αλλά και για το παρόν της Ελλάδας και του κόσμου.

Στιγμιότυπο από την εκπομπή
Σε πρώτο πλάνο η Ιστορία: το έπος της Αλβανίας, η ήττα από τους Γερμανούς, τα σκοτεινά χρόνια της κατοχής, το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης αλλά και το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Αλήθεια, πόσο αγαπάμε και πόσο γνωρίζουμε την Ιστορία μας οι Έλληνες; Πώς τη διδασκόμαστε στα σχολεία και τι μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν μας;
- Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα στη Λιβύη ρίχνουν φως στην αρχαία Απολλωνία
- Μαρφίν: Νέα ντοκουμέντα από τη στιγμή της φονικής εμπρηστικής επίθεσης με τους τρεις νεκρούς
- «Προφορική συμφωνία της Μπεσίκτας με τον Σαλάχ»
- Έκρηξη σε αποθήκη οπλισμού στο Κουρδιστάν – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους [βίντεο]
- Στην κορυφή η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
- Νέο σοκαριστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Ουκρανού ολιγάρχη και της οικογένειάς του στο Μονακό

