Νέο «μασάζ» σε γαλάζιους βουλευτές από Γεραπετρίτη – Στο επίκεντρο αυτή τη φορά τα εθνικά θέματα
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό το διάλογο γύρω από τα ελληνοτουρκικά.
Να μειώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από γαλάζιους βουλευτές για την ακρίβεια και την οικονομία, επιθυμεί η κυβέρνηση.
Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις των πρώην πρωθυπουργών Καραμανλή – Σαμαρά και τις ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών για τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, το Μαξίμου επιθυμεί να μειώσει τις αντίθετες «φωνές».
Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ανησυχίες γύρω από τα ελληνοτουρκικά, ενόψει και της επίσκεψης στη χώρα μας του Χακάν Φιντάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου για να συναντηθεί με τον κ. Γεραπετρίτη.
Συνάντηση με γαλάζια στελέχη
Έτσι, όπως συνέβη και με άλλους υπουργούς τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους γαλάζιους βουλευτές που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Αν και οι επαφές των άλλων υπουργών έγιναν σε πιο χαλαρό κλίμα, αυτή του κ. Γεραπετρίτη θα περιοριστεί στη Βουλή, μιας και τα θέματα που θα συζητηθούν κρίνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρά.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να απαντήσει στις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, μέσω του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού
Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 17:00 της Τρίτης στην αίθουσα 151 της Βουλής, με τον υπουργό Εξωτερικών να κάνει την αρχική τοποθέτηση και στη συνέχεια να ακούει τα όσα έχουν να πουν οι 33 βουλευτές που είναι μέλη της επιτροπής.
Το ακροατήριο του Γεραπετρίτη
Απέναντί του ο υπουργός Εξωτερικών θα βρει συναδέλφους του βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις επιφυλάξεις τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις γύρω από τα εθνικά ζητήματα.
Αρκετοί από τους 33 βουλευτές «ανήκουν» στο περιβάλλον των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν με τη στάση τους έχουν ταχθεί κατά της διαπραγμάτευσης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και τα ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αρκετοί από τους βουλευτές που θα συναντήσει ο κ. Γεραπετρίτης δηλώνουν «έτοιμοι» να καταθέσουν και ερώτηση στη Βουλή αν χρειαστεί για τα ελληνοτουρκικά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ωρα ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε καταθέσει ερώτηση για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακριβή ενέργεια.
Τα «ήρεμα νερά»
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε βρεθεί στην Κύπρο, όπου αναφέρθηκε στις επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.
«Τα ”ήρεμα νερά” όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν ”φουρτούνες”» είπε ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα ελληνοτουρκικά.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει ούτε μισή κυβερνητική δήλωση που να υποδηλώνει ότι συζητούνται ζητήματα κυριαρχίας».
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442