Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης
Ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης έδινε μάχη για τη ζώη τους τελευταίους μήνες. Κατέληξε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Ζηρού, στην Πρέβεζα, Γιώργος Ζυγούρης.
Ο Γιώργος Ζυγούρης έδινε μάχη για τη ζώη τους τελευταίους μήνες, ενώ ήταν 60 ετών. Κατέληξε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
«Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε δήμαρχος του τόπου μας. Σύντομα θα δοθούν λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία», σημειώνει ο δήμος Ζηρού σε ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Ζυγούρη.
Ποιος ήταν ο δήμαρχος Ζηρού
Ο Γιώργος Ζυγούρης είχε γεννηθεί στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, του δήμου Ζηρού. Ολοκλήρωσε το σχολείο στη Φιλιππιάδα και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στην 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων.
Από το 1990 που επέστρεψε στη Φιλιππιάδα, όπου διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού με έδρα την Φιλιππιάδα με δραστηριότητες, όπως μελέτες, επιβλέψεις έργων Πολιτικού μηχανικού, εκδόσεις οικοδομικών αδειών, σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, εθνικό κτηματολόγιο.
Ήταν Κάτοχος Μελετητικού πτυχίου και Πιστοποιημένος Εκλεκτής Επενδύσεων μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών ΥΠΑΝ.
Είχε εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, καθώς και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Διαχειριστικής Π.Ε.Π. Ηπείρου).
Στα κοινά του δήμου Ζηρού ασχολήθηκε από το 2010 έως το 2014 όταν τέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου.
Στις εκλογές του 2023, με την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη» εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Ζηρού.
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442