
Ευρωπαϊκές λίγκες και FIFPRO θα καταθέσουν τη Δευτέρα καταγγελία κατά της FIFA για το ημερολόγιο
Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων παικτών και αθλητικών οργανισμών να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO Europe -όπως ανακοίνωσαν σήμερα- θα υποβάλουν επίσημα κοινή καταγγελία για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων της FIFA στις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ τη Δευτέρα (14/10).
Η κίνηση των δύο, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε ότι οι κανόνες μεταγραφών παικτών της FIFA παραβιάζουν τους νόμους της ΕΕ, μετά από δικαστικό αγώνα του Γάλλου πρώην παίκτη Λασάνα Ντιαρά.
Τι αναφέρει η καταγγελία
Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων παικτών και αθλητικών οργανισμών να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και στην απομάκρυνση της εξουσίας των κυβερνητικών οργάνων.
Τα παράπονα των ευρωπαϊκών λιγκών και της FIFPRO επικεντρώνονται στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, το οποίο, όπως λένε, έχει καταστεί μη βιώσιμο για τα εθνικά πρωταθλήματα και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των παικτών, με τη FIFA να φέρεται να κάνει κατάχρηση της ισχύος της.
Η FIFA με τη σειρά της ανέφερε ότι το τρέχον ημερολόγιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της μετά από μια ολοκληρωμένη διαβούλευση, η οποία περιελάμβανε την FIFPRO και τις λίγκες.
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής
- Οδύσσεια: Εισπράξεις 124,5 εκατ. δολαρίων το Σαββατοκύριακο σε ΗΠΑ και Καναδά
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Ιράν: Σειρήνες συναγερμού ενεργοποιήθηκαν στο Μπαχρέιν

