Νίκλας: «Η Μπρνο είναι στο υψηλότερο επίπεδο, να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας, μίλησε για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπρνο (8/10) για την Euroleague Γυναικών.
Στην Τσεχία βρίσκεται ήδη η αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει της πρεμιέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στον 2ο όμιλο της Euroleague γυναικών, με την Μπρνο, αύριο, Τρίτη (8/10, 19:00, YouTube/FIBA TV).
Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα σε πρωτάθλημα (1η αγωνιστική) και Κύπελλο (φάση των «16») κόντρα στον Αθηναϊκό (84-71 εντός έδρας, 65-71 εκτός έδρας), οι παίκτριες του Ολυμπιακού θέλουν να «μπουν» με το «δεξί» και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Το σίγουρο, όμως είναι πως μόνο εύκολο έργο δεν έχουν κόντρα στην ισχυρή τσέχικη ομάδα στη «Starez Arena Vodova».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θάνος Νίκλας τόνισε ενόψει της αυριανής πρεμιέρας στη Euroleague:
«Ξεκίνημα και στην Ευρώπη, απέναντι σε μια ομάδα που πέρασε από τη διαδικασία των προκριματικών. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μιας και μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο. Παρόλα αυτά, θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στη διοργάνωση. Εχουμε προετοιμαστεί, αν και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός, είμαστε όλοι υγιείς και ελπίζω, ότι αύριο, όλοι μας θα παρουσιαστούμε δυνατοί και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στην Μπρνο, είναι πολύ γρήγορη, διαθέτει ύψος και είναι πολύ δυνατή κάτω από το καλάθι.
Έχει ξεκινήσει τη σεζόν δυνατά και στο τσέχικο πρωτάθλημα και στα φιλικά και στα ευρωπαϊκά ματς έως τώρα και δείχνει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, παίζοντας γρήγορα, με καλή κυκλοφορία στην επίθεση και καλή άμυνα. Είναι σημεία, τα οποία εμείς θα πρέπει να εντοπίσουμε και να προσέξουμε. Θα πρέπει να φέρουμε το ρυθμό του αγώνα στα μέτρα μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που πηδάει πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ και από κει και πέρα, στην επίθεση να βρούμε τις σωστές επιλογές, να είμαστε ομαδικοί, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Από την πλευρά της, η Άννα Σπυριδοπούλου επισήμανε: «Είμαστε προετοιμασμένες κατάλληλα για το αυριανό παιχνίδι. Η Μπρνο είναι μαχητική ομάδα και θέλουμε να κάνουμε ένα νικηφόρο ξεκίνημα. Θεωρώ, ότι αν είμαστε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας 40 λεπτά, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Μπρνο είναι μια νέα ομάδα στους ομίλους της Euroleague σίγουρα, θα παλέψει κάθε ματς. Ήδη, από τα προκριματικά, έδειξαν ότι είναι παθιασμένες και έτοιμες να παλέψουν στη διοργάνωση. Εμείς από τη μεριά μας, έχουμε την ίδια όρεξη και θέλουμε να γινόμαστε καλύτερες σε κάθε παιχνίδι».
- Άγιος Βαλεντίνος: Πώς βρέθηκαν τα λείψανα του στη Μυτιλήνη από την Ιταλία
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το δυναμικό stretching
- Με θες ή «τρίχες»; Έρωτας, φλερτ και τούφες στην Ιρλανδία του 18ου και 19ου αιώνα
- Γιατί υπάρχει τόση οργή και μίσος πίσω από την οθόνη;
- Κίνα: Πώς έπεσε θύμα της κουλτούρας απομιμήσεων που η ίδια ενθάρρυνε
- Ο Μπρούκλιν ρίχνει άκυρο στον Κρουζ με Νίκολα, σκυλάκια και selfies – Οι Μπέκαμ δεν είναι έτοιμοι να θάψουν το «τσεκούρι του πολέμου»



