Κουτσούμπας: Το Ισραήλ, αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητά «εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»
«Σήμερα, έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, το πρόσχημα της επίθεσης της Χαμάς έχει πλέον καταρρεύσει», τονίζει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα», «να παραχωρεί ελληνικό έδαφος και βάσεις για να συνεχίζεται η γενοκτονία»
«Πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, χιλιάδες ακόμα στον Λίβανο, ισοπεδωμένες πόλεις και ξεριζωμένοι. Το κράτος του Ισραήλ, που κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του. Θύμα αυτής της πολιτικής συνεχίζει να γίνεται και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ, όπως και έγινε και πριν έναν χρόνο», σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.
«Να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας»
Όπως τονίζει: «Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει με συνέπεια τις θέσεις του. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους φορείς του κινήματος να οργανώσουν την πάλη τους:
– Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.
– Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.
– Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροβολαρχίες στη Σαουδική Αραβία, να παραχωρεί ελληνικό έδαφος και στρατιωτικές βάσεις για να συνεχίζεται η γενοκτονία και η αιματοχυσία των λαών της περιοχής».
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Η Cardi B υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει για πάντα ελεύθερη και ο λόγος είναι ένας
- Καλλιθέα: Την ξυλοκόπησε άγρια επειδή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί – Τι κατέθεσε η 37χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442