Στο θέμα της έξαρσης της βίας ανηλίκων αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία βρήκε τη… λύση στο κατηχητικό.
Η κ. Μονογυιού (ΣΚΑΪ) αναφέρθηκε στην έξαρση βίας ανηλίκων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ένα φαινόμενο απίστευτα τραγικό, να βλέπεις ανήλικα παιδιά να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Αν δεν μπορείς να τα βρεις δεν χρειάζεται να προχωράς σε βία» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.
«Τέτοια φαινόμενα δεν βλέπαμε στη δική μου τη γενιά. όταν υπήρχε μία λάθος συμπεριφορά, πήγαινε ο γονιός στον άλλο γονιό και του έλεγε μάζεψε το παιδί σου» σημείωσε.
Αμέσως μετά ωστόσο, η βουλευτής της ΝΔ φαίνεται πως βρήκε… τη λύση για να μπει φρένο σε αυτά τα φαινόμενα.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας. Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία.
Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μη συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;» αναρωτήθηκε.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας