Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν απόψε στο διατηρητέο κτίριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», παραβιάζοντας προηγουμένως τον σφραγισμένο χώρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του κτιρίου βρίσκονται δεκάδες άτομα και πραγματοποιούν μουσική συναυλία.
Προσαγωγές
Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές ατόμων, γύρω από το διατηρητέο κτίριο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού.
Το διατηρητέο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.
Η Αστυνομία κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυτών των ατόμων προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις.
Η πιο πρόσφατη επιχείρηση έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα και οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων.
Μετά την επιχείρηση αυτή ο χώρος είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).