Η «πρώτη» του Φουρνιέ μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού: Τι έκανε ο Γάλλος κόντρα στη Βίρτους (vids)
Ο Εβάν Φουρνιέ έπαιξε το δεύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό και το πρώτο μπροστά στον κόσμο, σκόραρε τους πρώτους του πόντους και αποθεώθηκε – Τα νούμερα του Γάλλου στο φιλικό με τη Βίρτους.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταγραφές το καλοκαίρι, ενισχύθηκε σημαντικά και είναι έτοιμος να διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το έναν «μπαμ» μετά το άλλο, ενώ το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος παικταράς ήρθε πριν μερικές μέρες στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών και μπαίνει σιγά σιγά στην… εξίσωση του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Η πρώτη «γεύση» από τον Γάλλο και η αποθέωση
Ο Φουρνιέ αγωνίστηκε στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, όμως η πρώτη «γεύση» για τον κόσμο της ομάδας ήρθε στο τουρνουά της Κρήτης και το παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 78-66 της ιταλικής ομάδας, σε μία πολύ καλή εμφάνιση με τον Γάλλο να αγωνίζεται αρκετά και να αποθεώνεται από τους φιλάθλους της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Φουρνιέ αγωνίστηκε για 17’42» στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων για το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στην Κρήτη και άφησε καλές εντυπώσεις.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ σημείωσε 5 πόντους (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), μοίρασε 2 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ, ενώ είχε εκτός αυτών και 1 κλέψιμο, 1 φάουλ, αλλά και 1 λάθος. Ο Φουρνιέ τροφοδοτήθηκε αρκετά, όμως δεν εκβίασε προσπάθειες και φαίνεται σιγά σιγά να μπαίνει στο κλίμα και να προσαρμόζεται στα «θέλω» του Μπαρτζώκα, αλλά και της ομάδας.
Σίγουρα ο Φουρνιέ θα χρειαστεί χρόνο, όμως η πρώτη εικόνα ήταν ενθαρρυντική, με τον Γάλλο να αναμένεται να αγωνιστεί περίπου τόσο και στο αποψινό φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε, που κλείνει το τουρνουά στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον Βεζένκοφ ήταν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν την τιμητική τους στο χθεσινό φιλικό, με τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος με αυτές τις δύο σπουδαίες μεταγραφές.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.