
ΠΑΣΟΚ: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα για την ηγεσία του κόμματος
Οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν στο ερώτημα ποιος πιστεύουν πως μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Δείτε τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης, αυτήν τη φορά της Opinion Poll
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας είναι τα δύο ξεκάθαρα φαβορί για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, με τους Παύλο Γερουλάνο και Αννα Διαμαντοπούλου να ακολουθούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24 το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως καθιερώνεται ως δεύτερο κόμμα, με την ΝΔ να διατηρεί τα ποσοστά που είχε λάβει στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε καταγράφονται οι τάσεις τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι πολίτες απαντούν για το αποτύπωμα του κόμματος στην πορεία της χώρας και ποια μπορεί να είναι η κυβερνητική προοπτική του.
Η δημοσκόπηση καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, αλλά και ποιος εκ των υποψηφίων μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με αυτή, η ΝΔ προηγείται με 27,1% έναντι 13,1% του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ (10,5%) και το ΚΚΕ (8,8%) να ακολουθούν.
Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες με οριακή πλειοψηφία κρίνουν θετικό το αποτύπωμα του κόμματος στη χώρα.
Σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει και πάλι κυβερνητική προοπτική οι πολίτες επίσης με οριακή πλειοψηφία απαντούν θετικά σε ποσοστό 50,4%.
Με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό και συγκεκριμένα με ποσοστό 64% οι πολίτες θεωρούν πως ο πολιτικός προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι το μεταρρυθμιστικό κέντρο και μόλις το 28,8%.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος με το 74,8% να δηλώνει πως θα προσέλθει στην κάλπη.
Στην δημοφιλία των υποψήφιων αρχηγών, εξακολουθεί να προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας.
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»







