ΣΥΡΙΖΑ για βεβήλωση νεκροταφείου: Η κυβέρνηση να βγει από τη θερινή ραστώνη και να αντιδράσει στη νέα τουρκική πρόκληση
«Η βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου στην κοινότητα Ταταούλων αποτελεί ιδιαιτέρως ειδεχθή πράξη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να αντιδράσει
«Η βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, αποτελεί μία ιδιαιτέρως ειδεχθή πράξη, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την Θεία Λειτουργία στην Μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, κάνει λόγο για νέα τουρκική πρόκληση απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες της ελληνικής μειονότηρας.
«Καλούμε την κυβέρνηση να αντιδράσει απέναντι στη πρόκληση της Τουρκίας»
«Καλούμε την κυβέρνηση να βγει από τη θερινή της ραστώνη και να αντιδράσει απέναντι στη νέα αυτή πρόκληση, προκειμένου η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, τα οποία προβλέπονται ρητώς από την Συνθήκη της Λωζάννης και καταπατούνται εδώ και δεκαετίες», υπογραμμίζει.
Και προσθέτει πως «η Τουρκία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο εντοπισμό των υπευθύνων της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας και της παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη».
«Παράλληλα, επιβάλλεται να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι ο δρόμος για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην αρχή της καλής γειτονίας χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442